Wat te doen om vergeten Wi-Fi-wachtwoord te herstellen

Soms vergeet u het wachtwoord van uw verbinding thuis of op kantoor, gelukkig zijn er maar een paar klikken nodig om uw referenties te herstellen

Het onthouden van uw Wi-Fi-wachtwoord thuis of op het werk is niet eenvoudig. Onze apparaten, zoals smartphones en computers, onthouden automatisch onze verbindingsgegevens en na verloop van tijd is het gemakkelijk om ze te vergeten. Als u uw Wi-Fi-wachtwoord nooit hebt gewijzigd, kunt u waarschijnlijk uw toegangssleutel achterhalen door gewoon op de achterkant van uw router te kijken. In feite staan de toegangsgegevens bijna altijd afgedrukt op de modem die we thuis en op het werk gebruiken. Het kan echter gebeuren dat wij geen toegang hebben tot de router of dat de inscriptie ontbreekt of is uitgewist. In dit geval zijn er een aantal kleine en eenvoudige handmatige stappen die we kunnen nemen om het wachtwoord voor onze Wi-Fi-verbinding te herstellen.

Zoek naar de nieuwste gebruikte computers

Zoals we al hebben gezegd, slaan computers automatisch de wachtwoorden voor de Wi-Fi-verbinding op. Om de inloggegevens te achterhalen, kunnen we kijken naar de laatste laptops die we in huis hebben gebruikt en proberen te zien of de toegangscode is opgeslagen. Om dit te doen, ga naar de eigenschappen van de laatst bewaarde verbindingen. Deze methode werkt zowel op Mac als op Windows.

Om Wi-Fi-wachtwoorden te vinden met Windows moet u eerst een verbinding met het draadloze netwerk tot stand brengen. Zodra dit is gebeurd, opent u het Configuratiescherm, klikt u op Netwerk en Internet en vervolgens op Netwerk- en Delencentrum. Klik hier op de naam van het Wi-Fi-netwerk waarmee u bent verbonden (deze verschijnt in de rechterhelft van het scherm) en klik in het nieuwe venster dat wordt geopend op de knop Draadloze eigenschappen. Er wordt weer een nieuw venster geopend dat uit twee tabbladen bestaat: open het tweede (Beveiliging) en vink vervolgens het vakje naast Tekens weergeven aan: het verloren Wi-Fi-wachtwoord verschijnt in de bovenste regels.

Om wachtwoorden op een Mac te zien, opent u in plaats daarvan Toegang tot sleutelhanger en voert u in het zoekveld rechtsboven de naam in van het draadloze netwerk waarin u geïnteresseerd bent. Binnen enkele ogenblikken verschijnt het onderaan het scherm, als resultaat van de zoekopdracht die u zojuist hebt uitgevoerd: dubbelklik op de naam en vink Wachtwoord tonen aan en u bent klaar.

Gebruik een Ethernet-kabel

Om het Wi-Fi-wachtwoord op te vragen kunnen we de computer ook rechtstreeks met de router verbinden via een Ethernet-kabel. Hiermee krijgen we toegang tot het beheerpaneel van het netwerkapparaat, zodat we de informatie kunnen opvragen die we nodig hebben. Voer allereerst het IP-adres van de router in een browser in (als u het IP-adres niet weet, kunt u hier vinden hoe u het kunt vinden) en open de instellingen van het apparaat. Navigeer vervolgens door de verschillende menu-items totdat u iets vindt dat te maken heeft met de draadloze verbinding: hier moet u het Wi-Fi-wachtwoord in “platte tekst” vinden en het op een stuk papier of op uw smartphone noteren.

Wi-Fi-wachtwoord opnieuw instellen

Als de vorige tips niet genoeg waren om het Wi-Fi-wachtwoord te achterhalen, blijft de optie over om de toegangsgegevens voor onze draadloze lijn opnieuw in te stellen. Eerst nemen we onze router en zoeken naar de resetknop. Let op dat het vaak erg klein is en dat je een paperclip nodig hebt om het in te drukken. Bovendien, om de actie effectief te maken, moeten we de knop ongeveer 10 seconden ingedrukt houden. Zodra dit is gebeurd, zal de router opnieuw opstarten en alle eerder opgeslagen instellingen wissen. We zullen het dus vanaf nul moeten instellen. Dit is geen ingewikkelde operatie, maar het is het beste om dit te doen met de handleiding van de modem bij de hand. Vergeet niet dat zodra een nieuw wachtwoord is aangemaakt, het moet worden gewijzigd op alle apparaten in huis of op kantoor.

.