Hoe foto’s van uw iPhone naar uw computer overzetten met of zonder iTunes

Als u ruimte op uw iPhone wilt vrijmaken, uw reisfoto’s wilt organiseren of uw foto’s op een veilige plaats wilt bewaren, kunt u uw foto’s met verschillende oplossingen van uw iPhone naar uw computer overzetten. De gemakkelijkste manier is via iTunes en iCloud, de officiële programma’s van Apple, maar er zijn andere toepassingen en programma’s die compatibel zijn met zowel Windows- als Mac-computers en die net zo goed zijn.

Hoe foto’s van iPhone naar pc overzetten met iCloud

Een heel eenvoudige oplossing om je foto’s van iPhone naar pc over te zetten, als je je telefoon niet op je computer wilt aansluiten, is het gebruik van iCloud. Dit is de officiële cloudopslagdienst van Apple, die gratis beschikbaar is tot een capaciteit van 5 GB opslagruimte, waarna er pay-as-you-go-plannen zijn als je meer ruimte nodig hebt. Voor normale behoeften is de gratis optie echter meer dan voldoende, om foto’s te downloaden en op te slaan in een veilige omgeving, zonder ruimte in beslag te nemen op je pc of telefoon.

In het bijzonder is er binnen iCloud de applicatie iCloud Foto’s, een dienst waarmee je niet alleen foto’s kunt opslaan en overzetten van je iPhone naar je pc, maar ook video’s kunt opslaan en verschillende apparaten van het bedrijf uit Cupertino kunt verbinden, zoals iPad, Apple TV en iPod Touch. Om dit platform te gebruiken, moet u eerst het besturingssysteem van uw iPhone bijwerken en controleren of de laatste versie beschikbaar is. Hetzelfde moet worden gedaan op de apparaten die moeten worden aangesloten.

Als u bijvoorbeeld foto’s van een iPhone wilt overzetten naar een Windows-pc, moet u controleren of versie 7 of hoger aanwezig is, en moet u iCloud downloaden en op alle apparaten installeren, terwijl u met een Mac-pc alleen maar hoeft in te loggen met uw Apple ID en de configuratie hoeft uit te voeren. Pak nu je iPhone, ga naar Instellingen op de telefoon, selecteer vervolgens iCloud Foto’s en Activeer iCloud Foto’s. Op de Mac moet je naar Systeemvoorkeuren> iCloud> Foto’s> iCloud Foto-opties> Foto’s.

Met een Windows-pc bestaat de procedure uit het downloaden van iCloud voor Windows, dat je met je Apple ID rechtstreeks in de Apple Store kunt downloaden, waarna je het programma opent en klikt op Foto’s> iCloud Foto-opties> iCloud Fotobibliotheek, waarna je Voltooien, Toepassen en tot slot iCloud Foto’s activeren op al je Apple-apparaten selecteert. Wanneer u uw telefoon aansluit op uw pc, Windows of Mac, worden uw foto’s nu automatisch opgeslagen in iCloud, zodat u alleen nog maar iTunes hoeft te gebruiken om de fotosynchronisatie te activeren.

Hoe foto’s overzetten van iPhone naar Windows-pc met iTunes

Een zeer effectieve optie voor het importeren van foto’s van iPhone naar pc is iTunes, een programma dat beschikbaar is op alle Mac-computers, en u kunt ook een speciale versie voor Windows downloaden. U kunt iTunes rechtstreeks downloaden van de officiële website van Apple, vervolgens gewoon het installatiepakket downloaden, de installatiewizard volgen en de software activeren. Vervolgens moet u uw iPhone op uw PC aansluiten, wachten tot het systeem uw iPhone detecteert en tenslotte op de knop Authoriseren klikken.

Op dit punt is het downloaden van foto’s van de iPhone echt eenvoudig, in feite hoeft u alleen maar het programma Windows Verkenner te openen, gemarkeerd door het gele mappictogram, selecteer vervolgens het onderdeel Computer in het linkermenu, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het iPhone-pictogram, dat na synchronisatie binnen dit onderdeel zou moeten verschijnen, ga verder met de opties Afbeeldingen en video’s importeren > De te importeren items beoordelen, ordenen en groeperen.

U hoeft alleen nog maar te kiezen welke foto’s u van uw iPhone naar uw pc wilt overbrengen, of u slaat ze allemaal op uw computer op. Met een Mac is het proces veel eenvoudiger. Je hoeft iTunes niet te downloaden, je hoeft alleen maar een kabel te gebruiken om je telefoon op je computer aan te sluiten en de twee apparaten te synchroniseren. Om foto’s te downloaden kunt u iCloud gebruiken, zoals we in de vorige paragraaf hebben gedaan, door de mediabibliotheek te activeren, op deze manier kunt u ruimte in de iPhone besparen en afbeeldingen vanuit iTunes rechtstreeks naar iCloud bekijken.

Hoe foto’s overbrengen van iPhone naar PC zonder iTunes met Google Foto’s

Als u foto’s van iPhone naar PC moet overbrengen, maar geen iTunes wilt gebruiken, zijn er alternatieve programma’s waarmee u deze procedure kunt uitvoeren, zowel met Windows- als Mac-computers. Maar eerst moet je bedenken dat je iCloud ook kunt gebruiken zonder via iTunes te gaan. Als je een Mac hebt, kun je het programma Foto’s gebruiken, dat compatibel is met de diensten Fotostreaming en Fotobibliotheek van iCloud. Beide kunnen met of zonder iTunes worden gebruikt, volgens de stappen die we aan het begin van dit artikel hebben beschreven.

Een andere optie is Google Foto’s, het officiële programma van het bedrijf uit Mountain View, waarmee je gratis foto’s en video’s in de cloud kunt opslaan, met een maximale ruimte van 15 GB in de gratis versie. Voor hogere eisen zijn er betaalde plannen beschikbaar, met prijzen vanaf €1,99 per maand voor 100GB. Om Google Foto’s te gebruiken, moet je je aanmelden voor een Google-account, aangezien de app speciaal is ontworpen voor het Google-ecosysteem en mobiele Android-apparaten, maar ook toegankelijk is vanaf de iPhone.

Je moet vervolgens de Google Foto’s-app downloaden uit de Apple Store, deze op je iPhone installeren en je aanmelden door een Google-account aan te maken of je eigen inloggegevens te gebruiken als je dat al hebt gedaan. Ga dan naar de instellingen van de app, selecteer de optie Back-up en synchroniseren, schakel deze in en stel vervolgens de resolutiekwaliteit in die u voor uw foto’s wilt behouden. Ga hiervoor naar de instellingen van Google Foto’s en selecteer Hoge kwaliteit of Origineel, afhankelijk van uw behoeften en het type dienst dat u hebt geactiveerd.

Google Foto’s werkt op een vergelijkbare manier als iCloud: zodra u uw foto’s synchroniseert, worden ze automatisch opgeslagen, dus wanneer u het desktopplatform Google Foto’s opent, kunt u foto’s van uw iPhone naar uw pc downloaden met behulp van deze gratis cloudservice. Om het programma op een Mac te gebruiken, moet je de juiste versie rechtstreeks van de officiële Google Photos-website downloaden, de eerste installatie en synchronisatie uitvoeren en al je foto’s worden opgeslagen in de Photos-mappen in Google Drive.

Hoe foto’s van iPhone naar pc overzetten zonder iTunes met AirDrop

Als je een Apple Mac-computer hebt, kun je foto’s van iPhone naar pc overzetten zonder iTunes, door in dit geval de AirDrop-functie te gebruiken. AirDrop is een nieuwe technologie die door het bedrijf uit Cupertino beschikbaar wordt gesteld op alle laptops van de nieuwste generatie, waaronder MacBooks, inclusief de Pro- en Air-versies, en iMacs die vanaf 2009 zijn gemaakt, mits ze beschikken over het besturingssysteem macOS Yosemite of de nieuwste en meest recente versies.

AirDrop maakt gebruik van Bluetooth en draadloze connectiviteit om iPhone en pc met elkaar te verbinden en bepaalde soorten bestanden, zoals foto’s, over te zetten. AirDrop heeft echter beperkingen en is geen efficiënte oplossing als u een groot aantal afbeeldingen moet downloaden, dus het is alleen nuttig voor een paar foto’s, anders kunt u beter voor andere systemen kiezen. Om AirDrop te gebruiken, zorg je ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op zowel je iPhone als je Mac, open je vervolgens het programma Foto’s van de telefoon, kies je welke afbeeldingen je wilt overzetten, schakel je delen in en selecteer je tot slot je pc.

Andere programma’s om foto’s van iPhone naar pc over te zetten

Als je tussen de voorgestelde oplossingen niets vindt wat je bevalt, of als je om de een of andere reden iTunes, iCloud, Google Foto’s en AirDrop niet kunt gebruiken, zijn er nog andere toepassingen en programma’s om foto’s van iPhone naar pc over te zetten. Een van die apps is Send Anywhere File Transfer, dat verkrijgbaar is in de Apple Store en gratis kan worden gedownload. Het is ideaal als je een Windows-pc hebt en AirDrop niet kunt gebruiken.

Je hoeft de app alleen maar op je iPhone te installeren en vervolgens de sectie Foto’s te gebruiken om op je telefoon opgeslagen foto’s te delen met je computer. Bij elk verzoek genereert de app een code, zodat u naar de Send Anywhere-website moet gaan, de code moet invoeren in het gedeelte Imput Key en de foto’s vanuit de browser op uw computer moet downloaden. Voor meer prestaties is er ook een betaalde Pro-versie, die €5,99 per maand kost en tot 1TB aan ruimte biedt, terwijl de gratis versie tot 10GB biedt en codes die maximaal 48 uur geldig zijn.

Een ander goed programma voor het overzetten van foto’s van iPhone naar pc is DearMob iPhone Manager, dat compatibel is met Windows- en Mac-computers en beschikbaar is als gratis proefversie of betaalde versie, met een prijs van ongeveer $30 voor een jaar of $47 met een levenslange licentie. Met deze software kunt u niet alleen foto’s van uw iPhone naar uw pc downloaden, maar ook elk ander type bronnen en inhoud, en kunt u beheer-, back-up- en herstelbewerkingen uitvoeren.

Hoe foto’s van pc naar iPhone overbrengen

Om het omgekeerde proces uit te voeren, d.w.z. om foto’s van pc naar iPhone over te brengen, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld iTunes gebruiken om foto’s te synchroniseren door uw telefoon met een Lightning-kabel op uw pc aan te sluiten en vervolgens te kiezen welke afbeeldingen of mappen naar het toestel moeten worden verzonden, of de automatische optie instellen via het programma Fotobibliotheek van de Mac. Je kunt dit ook doen met iCloud, met behulp van de iCloud-fotobibliotheek.

Aternatief, als je foto’s van je pc naar je iPhone wilt overbrengen zonder iTunes, kun je bestanden van je pc naar je telefoon overbrengen met apps en programma’s van derden. Een daarvan is EaseUS MobiMover, een programma dat compatibel is met Windows PC’s en Mac’s, met een gratis versie en een meer uitgebreide betaalde versie voor €27,95 per maand. De software vereist altijd dat de iPhone met de juiste kabel is aangesloten, waarna u bestanden en mappen kunt instellen door automatische overdracht te activeren.

Een ander volledig gratis programma is MediaMokey, een software voor het beheer van verschillende bewerkingen met de iPhone en andere apparaten, om foto’s, video’s, muziekbestanden en andere bronnen in de ene of andere richting door te geven. Tegen betaling is er ook TunesGO, dat compatibel is met iOS- en Android-toestellen en Windows- en Mac-computers. De licentie kost 39 euro plus btw voor iOS, anders is de prijs voor iOS en Android 45 euro plus btw. Met dit programma kunt u verschillende soorten bestanden kopiëren, zoals foto’s, muziek en video’s, en ze van de iPhone naar een ander apparaat overbrengen, al dan niet via iTunes.