Jan Jensen komt bij Iomega van Viewsonic

Storage- en backup-specialist Iomega, sinds kort een divisie van EMC, heeft Jan Jensen benoemd tot Vice President of Sales voor EMEA. Iomega wil profiteren van Jensen’s jarenlange ervaring in leiderschap, meest recentelijk als president van Viewsonic Europe.

In zijn nieuwe functie als vice president voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Iomega, wordt van Jan Jensen verwacht dat hij bestaande klanten ondersteunt en nieuwe klantenbusiness laat groeien. “Jan’s uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten zullen ons helpen onze sterke aanwezigheid in de Europese consumenten- en SMB-segmenten te verbeteren,” aldus Jonathan Huberman, President van Iomega en EMC’s Consumer & Small Business Division. Met name Jensen’s internationale ervaring en kennis in de B2B- en B2C-sector, op het gebied van marketing en merkpositionering zouden in zijn voordeel hebben gesproken.

Het meest recentelijk was Jan Jensen president van beeldschermfabrikant Viewsonic, waar hij belast was met de leiding van de EMEA-activiteiten. Voordat hij bij Viewsonic kwam, werkte hij als Vice President van Worldwide Sales Channels in EMEA bij Proxim Wireless Networks, een leverancier van draadloze transmissietechnologie. Daar ontwikkelde Jensen wereldwijde verkoopstrategieën en speelde hij een belangrijke rol in de herpositionering van de producten als een premium merk.

Nadat hij was afgestudeerd met een Bachelor en Master of Science in Bedrijfseconomie, bekleedde hij andere managementfuncties, waaronder Vice President bij de PC-retailketen Gateway, Director of International Channel Management bij Siemens Computersysteme en Deputy Chief Operating Officer bij Metro International.