Al mijn geïnstalleerde apps op Android: hoe krijg ik de volledige lijst

De volledige lijst van gedownloade apps met Android door de jaren heen bekijken is eenvoudig, hetzij via de Play Store of via enkele speciale apps.

Op de vraag “Wat zijn mijn gedownloade apps en games op smartphones en tablets?” kunt u een antwoord geven?

Probeerbaar kunnen de meeste mensen dat niet. Dat is normaal, want het komt vaak voor dat je een app downloadt en hem na korte tijd weer vergeet, omdat er andere, interessantere apps uitkomen. Soms heb je echter heimwee naar een oud spel, maar weet je niet meer hoe het heet, of ben je gewoon nieuwsgierig hoeveel je hebt uitgegeven aan apps of wat “mijn gratis apps” of “mijn google play apps” zijn. Ook kan het gebeuren dat je van smartphone verandert en alle apps die je eerder had opnieuw wilt installeren.

Maar hoe doe je dat? Ben je bang dat de stappen te ingewikkeld zijn? Nee. Het zijn in feite vrij eenvoudige stappen, die zelfs kunnen worden uitgevoerd door degenen die niet al te vertrouwd zijn met het computergebied, maar die u in staat stellen om te begrijpen welke mijn Android-apps en mijn bijgewerkte apps zijn.

Hoe zie ik alle apps die zijn gedownload op Android

Het hebben van de lijst met apps die zijn geïnstalleerd op een Android-tablet of -smartphone is eenvoudiger dan je zou denken. Het eerste wat u moet doen is naar het scherm gaan waar alle beschikbare apps zich bevinden en de Play Store zoeken, die overeenkomt met het pictogram met het veelkleurige afspeelsymbool. Zodra u erop hebt geklikt, tikt u op de drie horizontale lijnen linksboven in het scherm.

Nu selecteert u de optie Mijn applicaties en games in het menu dat verschijnt. Dit toont u al uw gedownloade en geïnstalleerde apps. Deze zijn georganiseerd in drie verschillende tabbladen, waarvan het belangrijkste Collectie is, dat alle gedownloade apps toont. U vindt er echter ook Geïnstalleerd, dat alleen gedownloade apps weergeeft die op het apparaat geïnstalleerd lijken, en Updates, dat apps weergeeft die zijn gedownload en geïnstalleerd op het apparaat en waarvoor een update mogelijk is.

Als u de app die u zoekt nog steeds niet kunt vinden, kunt u het vergrootglas gebruiken om op naam te zoeken door door de verschillende lijsten te scrollen. U kunt echter ook het menu rechtsboven gebruiken, dat handig is om de apps niet alleen op naam te sorteren, maar ook op grootte en laatste update.

Mijn apps allemaal: andere dingen om te overwegen

Als u eenmaal alle apps hebt gevonden die u in de loop der tijd hebt gedownload met behulp van het hierboven genoemde systeem, kunt u ook overgaan tot het installeren van de apps die niet op uw smartphone of tablet staan. Maar hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: klik op Installeren, dat naast de naam van elke app in de lijst staat, en klik vervolgens op Accepteren.

Als u wilt, kunt u een bepaalde app echter ook verwijderen, bijvoorbeeld omdat deze verouderd of verouderd is. In dat geval klikt u gewoon op de “x”, die altijd naast elke app staat. Wanneer u wordt gevraagd om de verwijdering van een app te bevestigen, klikt u gewoon op OK en u bent klaar.

Heeft u zich bedacht? Maak je geen zorgen! In feite kunt u de verborgen apps zichtbaar maken door ze gewoon opnieuw te downloaden. Vergeet niet dat u de app-lijst ook kunt bekijken in de online versie van de Play Store. Het enige wat u hoeft te doen, is naar de webpagina van de winkel gaan, op het tabblad Apps tikken en vervolgens op de optie Mijn apps.

Dit zal op magische wijze de volledige lijst van de verschillende apps die u in de loop der tijd hebt gedownload, tevoorschijn toveren. Tot slot is het vermeldenswaard dat u ook via het web kunt overgaan tot herinstallatie van een app. Hoe nu verder? Selecteer de naam uit de lijst die op het scherm verschijnt, druk op Installeren en kies uit de aangegeven apparaten het gewenste apparaat.

Lijst mijn apps: de beste manier om de lijst met geïnstalleerde apps te verwijderen

Maar is het mogelijk om een lijst te maken met alle apps, games en programma’s die op uw Android-smartphone of -tablet zijn geïnstalleerd? Natuurlijk is dat zo. In feite hoeft u alleen maar gebruik te maken van List My Apps, waarmee u een echt tekstbestand kunt maken, dat eenvoudig kan worden gedeeld.

Het gebruik is snel en eenvoudig: klik op de drie puntjes, “tik” op Select All en druk op Share, om te kiezen naar wie u de geproduceerde lijst wilt sturen, wat ook vrienden of kennissen kunnen zijn. Dit kan per e-mail, per bericht of via de andere sociale diensten. Dit is vooral handig als u uw telefoon vaak verandert of als mensen advies vragen over welke apps ze moeten installeren.

Mijn gedownloade apps en geïnstalleerde games: hoe maak je de lijst met ADB

Worden geïnstalleerde apps niet weergegeven? U kunt een lijst maken, met behulp van ADB (wat staat voor Android Debug Bridge). Het proces is niet ingewikkeld, maar er zijn een paar basisstappen die u moet nemen. Laten we eens kijken wat ze zijn. Allereerst moet u uw systeem opnieuw opstarten en uw apparaat via USB aansluiten. Daarna moet u de Windows opdrachtprompt openen met beheerdersrechten. In feite hoeft u alleen maar cmd in te typen, CTRL, SHIFT en ENTER tegelijk in te drukken en ten slotte op JA te klikken.

Om verder te gaan, moet u het volgende typen: cd C:Program Files (x86)Minimal ADB and Fastboot. Het apparaat wordt herkend door adb devices te typen. Op dit punt, om de lijst van pakketten geïnstalleerd op het Android toestel te krijgen, hoeft u alleen maar in te voeren: adb shell pm list packages. Door tenslotte adb shell pm list packages > app.txt & notepad app.txt in te voeren, wordt de lijst van apps opgeslagen als een tekstbestand. Makkelijk toch?