Kan een smartphone tijdens het opladen worden gebruikt?

Niets verbiedt u om uw smartphone te gebruiken terwijl u de batterij oplaadt. Het gevaar dat hij ontploft is minimaal, je moet alleen oppassen dat hij niet oververhit raakt

“Gebruik je smartphone niet terwijl hij aan het opladen is, hij kan in je hand ontploffen.”

“Leg de smartphone neer, zie je niet dat hij aan het opladen is? Het is gevaarlijk om het te gebruiken. Ten minste één keer in ons leven hebben we een van deze zinnen gehoord die ons waarschuwen voor het gevaar van het gebruik van onze mobiele telefoon terwijl de batterij wordt opgeladen. Het risico is dat het apparaat in onze handen explodeert. Maar hoeveel waarheid schuilt er in deze veronderstelling? Heel weinig. Niets weerhoudt u ervan een smartphone te gebruiken terwijl hij wordt opgeladen.

De kans dat een smartphone explodeert is minimaal, en als dat toch gebeurt, is dat niet omdat het toestel aan de oplader was gekoppeld. In het recente verleden zijn er gevallen geweest van toestellen die tijdens het opladen vlam vatten, maar de fout ligt niet in het feit dat het toestel in de oplader zat, maar eerder in constructieproblemen of storingen van diverse hardwarecomponenten.

Wanneer een smartphone kan ontploffen

Het is niet uitgesloten dat de telefoon kan ontploffen. Maar de kans daarop is erg klein. Zoals gezegd is niet de smartphone die wordt opgeladen de schuldige, maar defecte hardwarecomponenten die oververhit raken en vlam vatten (in de meeste gevallen de batterij). En het zijn juist de hoge temperaturen die de smartphone bereikt die een rode vlag zijn om voor uit te kijken. Als de behuizing gaat gloeien terwijl het apparaat wordt opgeladen, moet de oplader onmiddellijk worden losgekoppeld en moet het apparaat naar een servicecentrum worden gebracht. Het kan zijn dat de batterij defect is en op elk moment kan ontploffen. Als de temperatuur van het toestel echter binnen de standaardparameters blijft, kunnen we de smartphone zonder enige vrees gebruiken terwijl hij wordt opgeladen.

.