Galaxy M41, een smartphone met een record batterijduur

Samsung gaat de Galaxy M41 lanceren, een mid-range smartphone met een 6800mAh batterij die in staat is om meer dan twee dagen batterijduur te bieden

Samsung richt zich steeds meer op de Galaxy M-reeks, zoals blijkt uit het feit dat er twee nieuwe smartphones op de markt gaan debuteren: de Galaxy M31s, die we in dit artikel al hebben genoemd, en de Galaxy M41. Deze laatste heeft de afgelopen dagen belangrijke informatie ontvangen: de telefoon is officieel gecertificeerd door Samsung, een teken dat de presentatie en officiële lancering aanstaande zou moeten zijn.

De certificering helpt ook om een duidelijker beeld te krijgen van hoe de smartphone eruit zal zien. De certificering geeft ons ook een duidelijker beeld van hoe de smartphone eruit zal zien, en één belangrijk feit springt eruit: de Galaxy M41 zal een 6800mAh batterij hebben. Voor het Zuid-Koreaanse bedrijf is dit een echt record, nooit eerder bereikte een van zijn smartphones deze aantallen en deze doelen. De Galaxy M-serie werd de afgelopen jaren gekenmerkt door zijn superbatterij, die een batterijduur van meer dan vierentwintig uur garandeert. De smartphone zal ook andere interessante functies hebben, zoals een 6,5-inch OLED-scherm en een nogal interessant foto-compartiment.

Features Galaxy M41

We hebben geen officieel of onofficieel nieuws over de technische specificaties van de Galaxy M41, maar het is mogelijk om te speculeren over hoe de smartphone eruit zal zien. Een van Samsung’s mid-range Exynos chipsets zal aan boord zijn. Het RAM-geheugen zal 6 GB bedragen, terwijl het interne geheugen minstens 64 GB zal bedragen met de mogelijkheid om het uit te breiden via microSD. Het scherm zal naar verwachting OLED zijn met een diagonaal van ten minste 6,5 inch.

De camera-afdeling is behoorlijk interessant. Uit enkele afbeeldingen die op het net zijn verschenen, lijkt de Galaxy M41 vier achtersensoren te hebben. Naast de hoofdlens komt er een groothoeklens, een telelens en een ToF-sensor voor scherptediepte.

Nu over naar het sterke punt van de smartphone: de batterij. De Galaxy M41 zal zeker een 6800mAh batterij hebben waarmee je zonder problemen twee dagen vooruit kunt. Zo’n grote batterij zal echter de oplaadtijd en ook het gewicht van het toestel doen toenemen.

Wanneer komt de Galaxy M41 uit

Er zijn geen vaste data voor de release van de Galaxy M41, maar de smartphone komt naar verwachting eerst op de Indiase markt en pas in een tweede fase in Europa. Wat de prijs betreft, zal het een goedkoop toestel zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding: indicatieve kostprijs ongeveer 300 euro.