Microtrend geeft zijn leden tips voor de dagelijkse gang van zaken

De in IT gespecialiseerde handelscoöperatie Microtrend traint zijn partners in geoptimaliseerde bedrijfsprocessen. Dankzij de snellere processen zijn de klanten meer tevreden en kan de detailhandelaar ook kosten besparen. Wie voor de test slaagt, mag een oranje keurmerk in zijn etalage plakken.

Thomas Müller, eigenaar van de IT-winkel TM Computer in Herford, heeft nu een oranje keurmerk duidelijk zichtbaar in zijn etalage, vlak naast de ingang. Een teken dat hij met succes heeft deelgenomen aan de Microtrend service certificering.

In de trainingen van de in IT gespecialiseerde handelssamenwerking leren partners hoe zij hun technologie en de bijbehorende bedrijfsprocessen kunnen verbeteren vanuit het oogpunt van winstverhoging. De ervaring van de leden van de vereniging komt tot uiting in de reeks seminars “Technologie = Winst”.

“Alleen met een professionele uitstraling kan geld worden verdiend in de IT-branche”, is Friedrich Pollert, docent aan het seminar en hoofd partnerondersteuning bij de samenwerkingsmoeder Synaxon, ervan overtuigd. “Hier draait het allemaal om het optimaliseren van alles, van A voor het opstellen van een voorstel tot S voor een serviceovereenkomst tot Z voor extra verkoop van diensten.”

Van theorie naar praktijk

Müller heeft een deel van de training direct in de praktijk gebracht. Dit omvat, bijvoorbeeld, het herzien van zijn acceptgiro. “Door het oude en het nieuw ontworpen aanvaardingscertificaat samen te voegen, zijn we erin geslaagd veel punten met elkaar te verbinden. Op die manier zijn we juridisch gewoon beter beschermd en kunnen we nu nog meer informatie op de nota noteren,” legt de ondernemer uit.

Daarnaast heeft hij het werk in de werkplaats beter gestructureerd en ook de winkel opnieuw ingericht. De dienstreceptie biedt nu meer ruimte voor de kassa, zodat de klanten sneller kunnen worden bediend. Er is een prijslijst opgehangen voor de diensten. “Onze klanten kunnen dus meteen de prijzen zien, waardoor latere discussies bijna overbodig worden,” legt Müller uit. “Onze werkzaamheden en alle kosten zijn veel transparanter geworden dankzij de Microtrend service certificering. Voor het interne proces borgen we ook met ons nieuwe technicus-werkcertificaat, zodat we niet meer vergeten facturen te schrijven.”

Inschrijving voor het seminar

De volgende Microtrend servicecertificering vindt plaats op 9 april. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor aanmelding en verdere vragen is Denny Vahle van Microtrend Partner Support bereikbaar op 0521/9696256 of via [email protected].

Na het behalen van het examen mogen deelnemers zich Microtrend Service Partner noemen en ontvangen zij het oranje kwaliteitszegel, dat zij in de winkel kunnen tonen maar ook kunnen gebruiken voor zakelijke brieven en de online aanwezigheid op de homepage van de samenwerking.

Voor IT-dealers die partner willen worden, biedt de expansieafdeling adviessessies en startpakketten met diensten voor dealers met een detailhandelswinkel.