Avnet benoemt William Amelio tot CEO

Avnet’s William Amelio heeft sinds begin juli van dit jaar de rol van interim CEO vervuld. Nu is hij met onmiddellijke ingang benoemd tot CEO van de distributeur.

Avnet benoemt William Amelio tot CEO van het bedrijf. Amelio was sinds 11 juli van dit jaar interim-CEO voor de distributeur.

Tijdens het grootste deel van zijn carrière heeft Amelio leidinggevende functies bekleed bij wereldwijde technologiebedrijven en bij beursgenoteerde ondernemingen. Hij heeft meer dan 35 jaar management- en branche-ervaring.

Carrière

Van 2010 tot 2015 was Amelio president, CEO en directeur van CHC Group, een internationaal bedrijf voor olievelddiensten. Van 2005 tot 2009 bekleedde hij de functie van president en chief executive officer bij Lenovo. Daarvoor was hij werkzaam bij Dell Inc. als Regional Senior Vice President en President voor Asia Pacific en Japan. Hij begon zijn loopbaan in 1979 bij IBM’s Microelectronics Technology Division en werd later General Manager Worldwide Operations van de Personal Computer Division. Bill Amelio was voorheen ook bestuurslid bij National Semiconductor.