Paris Hilton infecteert bezoekers

Scansafe ontdekte afgelopen weekend een Trojan op de website ParisHilton.com. Volgens de webbeveiliger wordt zelfs al aangeraden om Paris Hilton niet meer online te bezoeken.

Wie afgelopen weekend Paris Hilton online wilde bezoeken, zo laat webbeveiliger Scansafe weten, kon voor een onaangename verrassing komen te staan. De officiële website van de mooie hotelerfgename, ParisHilton.com, lokte bezoekers naar verluidt niet alleen met weelderige visuals, sierlijke video’s en hartverwarmende zang – uiteraard uitgevoerd door Paris Hilton zelf. Bovendien was er malware op de website ingesloten.

Het programma eiste dat bezoekers hun systeem zouden updaten, zodat de inhoud van de pagina’s naar verluidt correct kon worden weergegeven. Volgens Scansafe begon de download van de Trojan vervolgens, ongeacht of de gebruiker het proces echt wilde uitvoeren of annuleren. Nietsvermoedende fans van Paris Hilton zouden op deze manier persoonlijke informatie, zoals bankgegevens, worden ontfutseld. Geïnstalleerd in een bedrijfsnetwerk zou de malware zelfs HTTP-verkeer hebben onderschept en omgeleid.

Hoewel er momenteel geen downloadprogramma kon worden gedetecteerd op de website van Paris Hilton, raden deskundigen volgens Scansafe af om de site te bezoeken. De trend is duidelijk: de rijken en de schonen zijn ook online een geliefd doelwit voor criminelen geworden.

Aangezien de malware op de website van Paris Hilton momenteel slechts door zeven van de 38 gangbare antivirusoplossingen met succes wordt geïdentificeerd, beveelt Scansafe beveiliging aan in de vorm van “Security as a Service”. De vraag naar real-time beveiligingsoplossingen neemt toe, dus Paris Hilton kan zelfs beveiligingsdienstverleners een plezier doen.