Scansafe komt naar Duitsland

Met veiligheid als webdienst komt de dienstverlener Scansafe vanuit de Anglofone gebieden om de DACH-regio te veroveren. Het heeft onder meer een beveiligingstechnologie genaamd “Outbreak Intelligence” in zijn bagage, die zelfstandig leert om nieuwe gevaren af te wenden. Pim van der Poel zal de activiteiten in het Duitstalige gebied verder uitbouwen als verkoopdirecteur vanuit Hohenpolding bij München. Daartoe is hij op zoek naar gekwalificeerde partners.

Met zijn Security-as-a-Service aanbod komt Scansafe van Engeland naar Duitsland. In zijn thuisland is het bedrijf al zeven jaar op de markt. “Scansafe is natuurlijk zeer bekend in het Verenigd Koninkrijk. Van daaruit zijn we eerst naar de VS gegaan, waar outsourcing meer geaccepteerd is dan in Duitsland, voordat we ons op de DACH-regio richtten”, legt Pim van der Poel, Scansafe Sales Manager DACH, uit. “Vooral voor uitbesteding van veiligheid is vertrouwen van groot belang.”

Scansafe richt zich op internetbeveiliging. Met diensten als web malware scanning en filtering moeten ongewenste sites worden geblokkeerd en zelfs niet in de buurt van het bedrijfsnetwerk komen. Maar dat is nog niet alles: met een eenvoudige wijziging in de configuratie van de gateway wordt het dataverkeer omgeleid via een van de acht datacentra van Scansafe. Hier wordt dan in real time gecontroleerd of het voldoet aan de desbetreffende bedrijfsrichtlijnen en wordt het ontdaan van virussen, spyware, Trojaanse paarden en phishing-pogingen. Het voordeel van dit Security-as-a-Service-concept voor de klant is duidelijk: ze hoeven zich niet langer zorgen te maken over de aanschaf, het onderhoud en de service van hun eigen beveiligingsinfrastructuur.

“We hebben ook onze eigen ontwikkeling in gebruik, Outbreak Intelligence genaamd. Dit is een zelfstandig leerprogramma. Als een werknemer vanuit zijn bedrijf toegang krijgt tot een bepaalde website, maar die is bijvoorbeeld vervuild met spyware, dan merkt het programma dat en speelt het alleen de schone inhoud af”, legt Van der Poel uit. “We kunnen de klant garanderen dat hij 99,9 procent internetbeschikbaarheid heeft.”

Zoek naar partners gelanceerd

In Duitssprekende landen verloopt de verkoop, net als in het VK, uitsluitend via indirecte distributie. Daarom is van der Poel op zoek naar gekwalificeerde partners. “We werken momenteel ons partnerprogramma uit, dat we in het eerste kwartaal van 2008 officieel zullen lanceren – maar dat betekent niet dat we niet nu al voor onze partners zorgen,” zegt de sales manager.

“Onze partners worden uiteraard ondersteund door verkoop- en technische training. Wij hebben ook een margemodel dat zeer aantrekkelijk is, aangezien 97% van de klanten hun contract in de volgende jaren gewoon vernieuwen. In ruil daarvoor verwachten wij knowhow.” Van de partner wordt dus verwacht dat hij in eerste instantie zelfstandig steun verleent.

Een ander voordeel voor dealers is dat zij geen opslagruimte voor het product nodig hebben. Ook kan hij volgens van der Poel de voordelen direct aan de klant demonstreren met een snel te activeren testtoegang.

Contact voor geïnteresseerden

Nu is de sales manager op zoek naar toegewijde dealers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met sales manager van der Poel op 08705 / 939951 of per eMail: [email protected].