Prometheus heeft volle orderportefeuille in 2009

De IT-dienstverlener Prometheus heeft zijn boekjaar 2008 op 31 december succesvol afgesloten. De dochteronderneming Softline wil de voorbije twaalf maanden zelfs overtreffen. De orderportefeuilles spreken in dit opzicht boekdelen.

Prometheus, sinds september 2007 een dochteronderneming van distributeur Softline, heeft de ommekeer in goede banen geleid. De integratie in het moederbedrijf heeft de orderportefeuilles van het servicebedrijf duurzaam gevuld en zo ook nieuwe markten voor Softline geopend. Met een winst vóór belastingen van zes cijfers uit de voorlopige resultaten kan de dochteronderneming een positieve bijdrage leveren aan de eerste helft van het boekjaar 2008/2009 van Softline AG.

Op basis van de huidige ordersituatie zal het succesvolle boekjaar 2008 van Prometheus in het lopende jaar ruimschoots worden overtroffen, aldus het bedrijf. Er zijn al grote langetermijnorders met looptijden tot 2010 en een gepland volume van meer dan acht miljoen euro.

Prometheus-directeur Michael Reiserer is ervan overtuigd dat de huidige financiële crisis de opwaartse trend bij Prometheus niet zal afremmen, maar juist een extra impuls zal geven: “De recessie is hier – wij hebben de oplossingen die onze klanten nieuwe besparingsmogelijkheden bieden.”

Op het gebied van consulting biedt Prometheus managementdiensten en de plaatsing van freelance experts uit de eigen database van meer dan 10.000 specialisten. Op deze manier kunnen openstaande posities meestal binnen 24 uur worden ingevuld of kan het volledige beheer door Prometheus worden verzorgd. In het hardware-gerelateerde dienstensegment “System Services” is Prometheus een outsourcing-partner van fabrikanten en systeemhuizen en biedt zij zowel roll-outs als outsourcing-projecten aan. Zo biedt het bedrijf zijn klanten volledige desktop-outsourcing aan in het pay-per-seat model.

“Door de intensievere samenwerking met Prometheus zijn we ideaal gepositioneerd om proactief in te spelen op de veranderende eisen in de IT-markt, zoals SaaS, hosting, projectmanagement, outsourcing en outtasking”, aldus Christoph Michel, lid van de raad van bestuur van Softline AG.