Meerlaagse bescherming voor eindgebruikers

Een centraal onderdeel van Bullguard’s Security Suite 2021 is Dynamic Machine Learning. Samen met vijf andere beschermingslagen biedt de oplossing bescherming tegen malware en phishing. Ook identiteitsbescherming en een game booster zijn geïntegreerd.

De beveiligingsprovider Bullguard lanceert zijn snelste productversie tot nu toe: Bullguard Security Suite Versie 2021. De serie omvat de oplossingen “Antivirus”, “Internet Security” en “Premium Protection”. De meerlaagse bescherming van de productserie bestaat in totaal uit zes lagen: Safe Browsing, Dynamic Machine Learning, bescherming tegen ‘zero-day’-malware, een on-access AV-engine, een firewall en een kwetsbaarheidsscanner. Volgens de fabrikant vormen deze lagen een buffer tussen het internet en elk apparaat waarop Bullguard 2021 is geïnstalleerd, waardoor malware- en phishing-aanvallen worden afgeweerd zonder dat de gebruiker hoeft in te grijpen.

De centrale beschermingslaag is Dynamic Machine Learning, dat continu alle processen op het apparaat controleert. Door voortdurend te leren, moet het systeem potentiële bedreigingen in real time opsporen en blokkeren. De oplossingen in de nieuwe versie hebben ook identiteitsbescherming en een game booster. Met de eerste omvat Bullguard niet alleen de beveiliging van fysieke apparaten, maar ook die van de online-identiteiten van gebruikers. Dark-webplatforms, waar gestolen gebruikersgegevens te koop zijn, worden ook in de gaten gehouden. En de Game Booster ondersteunt online gaming platforms met ingebouwde anti-cheat functies.

In versie 2021 zijn ook interfaces met andere beveiligingsoplossingen van de fabrikant geïntegreerd. Als gebruikers bijvoorbeeld toegang proberen te krijgen tot een onbeveiligd WLAN, krijgen ze automatisch een waarschuwing. Als ze Bullguard VPN geïnstalleerd hebben, kunnen ze verbinding maken met een beveiligde server.