Online dubbele conversie UPS van Emerson Network Power

De online dubbele conversie UPS “Liebert GXT4” van Emerson Network Power zorgt voor een ononderbroken stroomvoorziening aan de rand van IT-infrastructuren. Het met “Energy Star” bekroonde systeem is ook geschikt voor back-up, met name voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De Liebert GXT4 ononderbreekbare stroomvoorziening is de opvolger van de “Liebert GXT3” productreeks. Hij omvat 230 V-modellen van 700 volt-ampère tot 10 kilo-volt-ampère. Dankzij de flexibele rack- of towerconfiguratie en hun compacte ontwerp kunnen de UPS-systemen relatief eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en ingezet.

De units met US Energy Star-kwalificatie zorgen ervoor dat bedrijfskritische systemen continu worden voorzien van hoogwaardige stroom. Bovendien kunnen maximale energie-efficiëntieniveaus worden bereikt met de ECO-modus die op alle modellen beschikbaar is. Dit verlaagt de totale eigendomskosten nog verder. Tegelijkertijd wordt de totale effectiviteit van het stroomverbruik (PUE) verbeterd.

Alle eenheden in het vermogensbereik van 700 volt-ampère tot 3.000 volt-ampère zijn uitgerust met maximaal zes uitgangen. Daarvan leveren twee uitgangen continue stroom, terwijl de andere uitgangen afzonderlijk kunnen worden geschakeld in twee groepen.

Wat niet nodig is, moet worden uitgeschakeld

Dit stelt IT-beheerders in staat de verschillende instellingen te programmeren en te controleren, bijvoorbeeld door verbruikseenheden uit te schakelen die niet nodig zijn. Op die manier krijgen de kritieke toepassingen de hoogste prioriteit en wordt een bescherming van de belasting op maat mogelijk gemaakt. Hierdoor kunnen de beschikbaarheid en de efficiëntie tot een maximum worden opgevoerd, aldus de fabrikant. De uitgangen kunnen worden beveiligd tegen gebruik door onbevoegden.

Alle eenheden van de Liebert GXT4-serie zijn uitgerust met een gebruiksvriendelijk en meertalig LCD-display voor eenvoudige weergave van UPS-gegevens. In combinatie met de overzichtelijke en beheervoorzieningen van de bewakingssoftware van Emerson Network Power, waaronder de “Life”-service voor diagnose op afstand en preventieve bewaking, kunnen gebruikers profiteren van een volledig scala aan bewakings- en configuratietools.

Die USV-Analge Liebert GXT4 für 10 Kilo-Voltampere

Tilo Kaschubek, Director IT Channel EMEA voor Emerson Network Power, zegt: “De nieuwe modelreeks biedt een zeer hoog niveau van efficiëntie door de aanpasbare zekerheid van de stroomvoorziening. Het komt dus tegemoet aan de groeiende vraag van kleine en middelgrote bedrijven en zorgt ervoor dat kritieke toepassingen ononderbroken beschikbaar zijn.”

Aanvullende informatie

DataCenter-Insider nodigt u uit voor DataCenter-Day 2015

Op 21 oktober 2015 is première. Op deze dag vindt in Würzburg onze eerste DataCenter Day plaats.

Het dagprogramma is sexy en ook boordevol: naast lezingen over verschillende datacentertechnologieën zal er veel knowhow zijn van doorgewinterde datacenterprofessionals uit het veld – in lezingen en workshops.

De dag wordt geopend door een gezamenlijke keynote-toespraak met het evenement “Cooling Days” van onze partner-redactie Elektronik Praxis (van 20 tot 22 oktober 2015), dat vrijwel gelijktijdig plaatsvindt. De keynote zal worden gehouden door Peter Koch, Vice President Engineering & Product Management, Emerson Network Power.

De keynote

Zijn presentatie zal gaan over de “Toekomst van het datacenter – Datacenter 2025”. Degenen die Peter Koch kennen, weten: hij is datacenterkennis op twee benen. Zijn presentatie is gebaseerd op de resultaten van een wereldwijd onderzoek onder bijna 900 deskundigen op het gebied van IT en telecommunicatie. Hij geeft daar commentaar op – en corrigeert het soms.

Zoals al gebruikelijk bij de topbijeenkomsten en congressen van Vogel IT-Medien biedt ook dit evenement veel ruimte voor de persoonlijke uitwisseling van informatie. Bezoekers kunnen bij wijze van spreken van tevoren afspreken om de gewenste gesprekspartner te ontmoeten. Waarom zou je bijvoorbeeld Peter Koch niet ontmoeten en met hem discussiëren over de technologische trends in het datacenter op de lange en middellange termijn.

Het kost natuurlijk wel wat als je er als planner, exploitant en beheerder van een datacenter bij wilt zijn. Maar vraag gewoon om een VIP-ticket

Notitie voor kanaalpartners

Dankzij het uitgekiende verpakkingsontwerp met geïntegreerde hijsbanden konden kanaalpartners de eenheden bovendien vrij gemakkelijk hanteren en installeren. Kaschubek voegt hieraan toe: “Gecombineerd met de uitgebreide reeks tools en deskundige ondersteuning die beschikbaar is via ons Innovation Partnership Program (IPP), zorgt dit ervoor dat al onze partners hun klanten een UPS-oplossing van topklasse kunnen bieden met een breed scala aan technologieën die in alle IT-beschermingsbehoeften voorzien.”