Corero Network Security gaat naar Berlijn

De specialisten voor de verdediging tegen DDoS-aanvallen, Corero Network Security verhuist naar Duitsland, naar Berlijn om precies te zijn. De nieuwe Regional Manager heeft zich blijkbaar al gevestigd.

Guido Erroi geeft leiding aan het nieuwe Duitse kantoor van Corero Network Security in Berlijn als Regional Sales Director. Erroi heeft zijn eerste projecten al afgerond met de verdeler met toegevoegde waarde Wick Hill. Corero Network Security biedt IT-beveiligingsoplossingen ter verdediging tegen DDoS-aanvallen (First Line of Defence). Met de eerste Duitse vestiging in Berlijn en Guido Erroi als eindverantwoordelijke voor de DACH-regio, zet het bedrijf zijn activiteiten in Duitstalige landen kracht bij.

Wick Hill als Distri-Partner

Wick Hill treedt op als distributiepartner van Corero Network Security. Vanaf het begin heeft het bedrijf naar eigen zeggen al belangrijke projecten in de regio binnengehaald. Dave Larson, COO van Corero Network Security, legt uit waarom het bedrijf in Duitsland investeert: “Met de vestiging in Berlijn hebben we een strategische beslissing genomen, omdat Duitsland, of de Duitstalige regio, de grootste afzonderlijke markt in Europa is. Wij zijn zeer verheugd dat wij Guido Erroi hebben kunnen aantrekken, een ervaren manager en uitstekend kenner van de sector. Als Regional Sales Director zal hij vanuit het kantoor in Berlijn verantwoordelijk zijn voor alle Corero Network Security-activiteiten in de regio.” Erroi heeft 15 jaar in de IT-industrie gewerkt in verschillende managementfuncties. Voordat hij bij Corero kwam, hield hij zich vooral bezig met het beveiligen van DNS-gerelateerde diensten tegen cyberaanvallen en botnetactiviteiten. De pas benoemde DACH-baas prijst de samenwerking met Wick Hill: “Direct aan het begin van onze samenwerking zijn we er al in geslaagd om samen verschillende belangrijke projecten uit te voeren.”

Wat Corero doet

Eén van de eerste projecten werd onlangs afgerond met het in Hamburg gevestigde 4Players GmbH. De spelindustrie is van nature afhankelijk van servicegeoriënteerde serverdiensten. Voor onlinespelplatforms zijn kleine, gerichte DDoS-aanvallen voldoende om een vertraging in de synchronisatie van de servers te veroorzaken. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen volume flooding, multi-vector aanvallen of het uitbuiten van kwetsbaarheden in bepaalde applicaties.

De kern van DDoS-bescherming bij 4Players wordt gevormd door Corero’s Network Threat Defense Appliances uit de SmartWall-familie. De modulaire oplossing beschermt in realtime tegen DDoS-aanvallen. Zogeheten SmartWalls analyseren elk gegevenspakket dat het netwerk binnenkomt aan de hand van verschillende parameters en beslissen dan, op basis van algoritmen, of dit pakket deel uitmaakt van een DDoS-aanvalspatroon of wordt doorgelaten als “goed verkeer”.