McAfee: Security Network for Next Generation Security

Op zijn beveiligingsconferentie Focus 2010 presenteerde McAfee het initiatief van een nieuw Security Network. “Security Connected” is bedoeld om producten te bundelen tot een gecoördineerde verdediging tegen bedreigingen in de cloud. De eerste twee beveiligingsoplossingen komen in de vorm van “Endpoint Security 9” en “Security Management 5”.

Een nieuw Security Network werd in Las Vegas gelanceerd door beveiligingsspecialist McAfee. Het “Security Connected”-initiatief, dat tijdens de beveiligingsconferentie Focus 2010 werd gepresenteerd, is bedoeld om de beveiligingsoplossingen van de fabrikant weer samen te brengen.

Mobiele en vaste eindapparaten worden gecombineerd met netwerkbeveiligingsoplossingen om een alomvattend beveiligingsconcept in de cloud te verkrijgen. Het initiatief zal onder andere mobiele apparaten, werkstations, netwerken, servers, webtoepassingen, clouddiensten, virtuele machines en databases in de beveiligingsarchitectuur integreren.

De overkoepelende aanpak van het beveiligingsnetwerk omvat de volgende elementen:

  • Informatie over wereldwijde bedreigingen: bundeling van beveiligingsinformatie uit de cloud
  • Preventieve strategieën en tegenmaatregelen: Beveiligingscomponenten computers, eindapparatuur, ingebedde systemen, opslagmedia of netwerkperimeters worden geïmplementeerd als SaaS, on premise of als gecombineerde oplossingen.
  • Platform voor beveiligingsbeheer: interface voor beveiligingsbeheer
  • Prognostische oplossingen: Programma’s die actief zoeken naar beveiligingslekken
  • Partner Network: Integratie van nieuwe diensten door de fabrikant en partnerbedrijven
  • Connected Programma: Controle van de compatibiliteit van individuele oplossingen met de technologie van de fabrikant

Tijdens de lancering van McAfee’s Security Network werden twee nieuwe beveiligingsplatforms gepresenteerd: “Endpoint Security 9” beschermt desktops, servers, virtuele machines, mobiele apparaten en embedded systemen. De “Security Management 5” dient de risicopreventie en coördineert de dreigingspreventie vanuit een centrale plaats.