Hoe te kiezen tussen Power Bank of Oplaadbare Hoes

Bij de keuze tussen een powerbank en een oplaadbare hoes zijn er veel dingen om rekening mee te houden: de powerbank kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

De proliferatie van steeds kleinere mobiele apparaten is niet alleen gunstig, de grootte van de batterij en de toename van de functionaliteit betekent ook dat de levensduur van de batterij aanzienlijk korter wordt. Om te voorkomen dat u zonder stroom komt te zitten wanneer u niet thuis bent of geen stopcontact hebt, kunt u een draagbare batterij kopen en dit probleem voor eens en altijd oplossen.

Power Bank: kenmerken, voor- en nadelen

Een van de beste manieren om mobiele apparaten op te laden terwijl u niet thuis bent, is de Power Bank, een uiterst efficiënte en krachtige draagbare oplader. Het is met name ideaal voor op reis en onderweg, omdat het u in staat stelt de autonomie van uw toestel te herstellen wanneer er geen stopcontact beschikbaar is. Binnenin bevindt zich een lithium-ion batterij met een geïntegreerd circuit dat alle hoofdfuncties beheert en de verschillende apparaten herkent die op het apparaat zijn aangesloten.

De Power Banks hebben USB-poorten en micro-USB-ingangen, met een standaard oplaadsysteem met een spanning van 5V, of een ultrasnel oplaadsysteem met een nominale spanning van 9 tot 12V, een oplossing waarmee u uw oplaadtijd kunt verkorten. Met deze apparaten kunt u elk type apparaat opladen, waaronder smartphones, eReaders, Bluetooth-luidsprekers, iPads en tablets, aangesloten via USB-A- of USB-C-poorten op de nieuwste en meest innovatieve producten.

Om de juiste Power Bank te kiezen, moet u rekening houden met een aantal aspecten, zoals de batterijcapaciteit, het aantal USB-poorten, snellere en efficiëntere USB-C-aansluitingen, de mogelijkheid om snelladen te gebruiken en accessoirekenmerken. De prijs van een goedkope powerbank begint bij slechts €20, terwijl een kwalitatief goed model minstens €50 tot €60 of meer kost.

Oplaadbare hoes: kenmerken, voordelen en nadelen

Naast powerbanks kunt u ook een oplaadbare hoes gebruiken om uw mobiele apparaten op te laden als u op pad bent. Het gaat meer bepaald om Battery Covers, d.w.z. apparaten die vergelijkbaar zijn met een gewone cover voor smartphones en iPhones, waarmee u de batterijcapaciteit op een eenvoudige en praktische manier kunt herstellen. In dit geval hoeft de hoes alleen maar op de telefoon te worden aangebracht, die zich van een traditioneel model onderscheidt doordat hij iets dikker is, waarna het toestel automatisch wordt opgeladen.

De hoes kan op zijn beurt worden opgeladen door hem op het toestel te laten zitten, of door hem te verwijderen en alleen in het stopcontact te steken, met behulp van een normale USB-kabel en een oplader. Om aan te geven wanneer de batterij van de batterijklep bijna leeg is, hebben de meeste toestellen een LED-lampje dat aangeeft wanneer het tijd is om de klep op te laden. Het belangrijkste voordeel hiervan is het kleine formaat, aangezien de case alleen op de telefoon hoeft te worden geplaatst om zichzelf op te laden, waardoor de totale batterijduur van de hoofdbatterij wordt verlengd.

Op de markt zijn zowel modellen voor Android-smartphones te vinden, met prijzen vanaf €18/20, als specifieke apparaten voor iPhone iOS. Het gaat onder meer om de Smart Battery Case van Apple, een accessoire dat compatibel is met iPhone 7 en hoger en dat voor 149 euro kan worden gekocht in de officiële winkel van het bedrijf uit Cupertino. Apple biedt de oplaadbare hoes aan in drie verschillende configuraties, in zwart, wit en zandroze, voor maximaal 33 uur gesprekstijd en 21 uur internetten.

Power Bank of oplaadbare hoes: wat moet ik kiezen?

De keuze tussen Power Bank en oplaadbare hoes is niet eenvoudig, in feite moet je rekening houden met een aantal aspecten, om te begrijpen welke van de twee de beste oplossing is naargelang je behoeften. Ten eerste is de werking van beide vrij gelijkaardig, aangezien het twee draagbare batterijen zijn voor het opladen van mobiele toestellen, dus hun doel is hetzelfde. Battery Covers hebben een vrij beperkt nut, omdat ze alleen de smartphone kunnen opladen waarvoor ze zijn ontworpen, dus ze zijn alleen goed voor dat apparaat.

Power Banks zijn daarentegen multifunctioneel, dus ze kunnen worden gebruikt om elk compatibel apparaat op te laden, van telefoons tot tablets, van Bluetooth-speakers tot smartwatches. Bovendien zorgt het grotere formaat van de laatste voor een langere batterijlevensduur, aangezien Power Banks meer vermogen hebben dan oplaadbare hoesjes, vooral modellen uit de middenklasse of de topklasse. Gemiddeld zal een product van goede kwaliteit een batterijcapaciteit hebben tussen 5.000 en 10.000 mAh, wat aanzienlijk hoger is dan Battery Covers.

In het algemeen, als u veel reist, voor uw werk reist of lange tijd van huis bent, is de beste keuze ongetwijfeld de aanschaf van een Power Bank, een apparaat waarmee u elk mobiel apparaat snel en zelfs gelijktijdig kunt opladen. Als u daarentegen alleen de autonomie van uw smartphone wilt vergroten, moet u een oplaadbare hoes kopen, een goedkoop accessoire dat de levensduur van smartphones en iPhones kan verbeteren, vooral toestellen die een paar jaar oud zijn en na een paar uur zonder stroom komen te zitten.