Sage verbindt payroll met financiële boekhouding

Sage biedt een nieuwe interface die de online payroll service einfachLohn met de lokale complete commerciële oplossing GS-Office verbindt.

Sage introduceert een interface waarmee gegevens van de online payroll service einfachLohn direct in de complete commerciële oplossing GS-Office geïmporteerd kunnen worden. De oplossing is ontworpen voor kleine bedrijven met 1 tot 20 werknemers en is bedoeld om tijd en dus kosten te besparen.

Veel bedrijven in Duitsland moeten elke maand bedragen uitbetalen aan de belastingdienst, de ziektekostenverzekeraars en de werknemer voor werknemers die sociale premies moeten betalen. Tegelijkertijd moeten de bedragen in de financiële boekhouding als periodieke waarden worden opgenomen, omdat zij in zakelijke zin kosten of verplichtingen veroorzaken die een directe invloed hebben op de winst- en verliesrekening.

Volgens Sage gebeurt de overdracht van de relevante loongegevens naar de financiële boekhouding vaak handmatig. Dankzij de nieuwe interface maakt Sage het nu mogelijk de relevante gegevens, zoals salaris, bijdrage aan de ziektekostenverzekering, loonbelasting en sociale zekerheid, van de online payroll service einfachLohn rechtstreeks in de commerciële totaaloplossing GS-Office te importeren om ze daar te posten. Volgens Sage is de interface bedoeld om bedrijven in staat te stellen hun werkprocessen zo eenvoudig mogelijk te organiseren zonder speciale expertise.

De GS-Office software integreert merchandise management, financiële boekhouding en diensten. Een zogenaamde cockpit geeft altijd een actueel overzicht van de situatie van de onderneming. Rapportage- en overzichtstools tonen openstaande items en goederen- en voorraadniveaus met één klik.

Met de onlinedienst einfachLohn.de van Sage Software GmbH kunnen zelfstandigen en kleine ondernemers hun loonadministratie gemakkelijk zelf voeren – in plaats van deze uit te besteden aan een externe dienstverlener, zoals voorheen het geval was. De dienst kan 24 uur per dag worden gebruikt vanaf elke computer met internettoegang. De onlinedienst stelt ook de wettelijk vereiste verslagen op voor de ziekteverzekeringsmaatschappij en het belastingkantoor en stuurt deze elektronisch naar de respectieve instelling, aldus Sage.