Sage Summit 2017 in teken van de cloud

Op de Sage Summit 2017, die plaatsvond in Berlijn, werden een nieuw partnerprogramma gepresenteerd dat sterk gericht is op cloud business en dientengevolge nieuwe cloudproducten van Sage.

Op de “Sage Summit 2017” gaf de fabrikant zijn partners een vooruitblik en de roadmap voor de komende jaren. Ongeveer 1.200 partners, klanten en belangstellenden van de aanbieder van commerciële oplossingen kwamen gedurende twee dagen bijeen op de Gasometer-locatie in Berlijn-Schöneberg. Daar wisselden ze van gedachten over digitale transformatie, het nieuwe Sage-partnerprogramma en het nieuwe cloudportfolio van het softwarebedrijf (zie fotogalerij).

Nieuw partnerprogramma

Een centraal onderwerp op de top was het nieuwe Sage-partnerprogramma (SPP), dat daar werd gepresenteerd. Het moet de weg naar de cloud effenen voor de verkooppartners van Sage en de verkoop stimuleren van bijvoorbeeld Sage 100c, Sage HR Suite, Sage One, Sage Live en Sage X3.

Werd in het verleden in het “Partnerprogramma Plus” de focus gelegd op de omzet uit on-premise oplossingen, in het doorontwikkelde SPP wordt de omzet uit vaste en cloud-gebaseerde oplossingen gelijk gewaardeerd, maar qua groei wordt de focus gelegd op het vergroten van de cloud- en huursoftware business in de toekomst.

Al in het laatste kwartaal (oktober tot en met december 2016) was de omzet van Sage uit software-abonnementen met bijna een derde gestegen. Daarentegen daalde de verkoop van licentiesoftware in dezelfde periode met 10%.

De weg vrijmaken voor cloud-business

Om in te spelen op de groeitrend in cloud-gebaseerde oplossingen, zal de nieuwe SPP partners ondersteunen bij de transformatie van eerdere verkoopmodellen naar cloud-centrische modellen. Naast opleiding en certificering biedt Sage ook aantrekkelijke extra marges voor cloud- en abonnementsproducten en richt het zich op nieuwe klantenbusiness. Tegelijkertijd zullen partners in de toekomst toegang hebben tot de volledige productportefeuille van Sage met slechts één contract. Dit vermindert de administratie-inspanning en klanten kan een uitgebreider portfolio worden aangeboden.

Gedefinieerde doelen

Het doel is om het aandeel van de partnerbusiness van Sage wereldwijd te vergroten tot 45 procent vanaf medio 2017. In Duitsland ligt dit aandeel al hoger. Het nieuwe partnerprogramma zal in de komende twee jaar achtereenvolgens alle 54 bestaande wereldwijde partnerprogramma’s vervangen en verenigen.

Nieuwe soorten partnerschappen

Met het Sage Partner Programma houdt Sage rekening met het strategische belang van kanaalverkoop en promoot het vijf partnercategorieën, waaronder twee partnercategorieën die nieuw zijn voor Duitsland:

  • Value Added Reseller & Cloud Reseller: Hier ligt de focus primair op de verkoop van Sage-oplossingen en, indien nodig, de aanvulling daarvan met eigen diensten.
  • Verbintenissen: In het kader van deze strategische allianties worden oplossingen die in Sage-producten zijn geïntegreerd aan een groot aantal klanten geleverd.
  • Onafhankelijke softwareleveranciers (ISV): ISV’s integreren technologieën van Sage in hun eigen producten om functies en prestaties te verbeteren en de reikwijdte van oplossingen uit te breiden, bijvoorbeeld door middel van branchefunctionaliteiten, enz. Ook ligt de nadruk op de distributie van de ISV-oplossing via de Sage Marketplace naar een groot aantal klanten van andere partners.
  • Accountants: nieuw is het partnerprogramma voor accountants, bedrijfsrevisoren en belastingadviseurs of bedrijven die boekhoud- en salarisadministratiediensten aanbieden.
  • Systeemintegrators: Ook de categorie uitvoeringspartners is nieuw. Deze zijn vooral gericht op de technische uitvoering van oplossingen en niet zozeer op de verspreiding ervan. Zij ontwikkelen hun eigen oplossingen op basis van het Sage-productportfolio en verfijnen deze door middel van aanvullende, technologische aanbiedingen voor hun klanten.

Sage Partner Community

Daarnaast omvat het SPP ook diverse concrete diensten uit de cloud, die beschikbaar zijn voor partners voor kennisuitwisseling en netwerken en die alle partneractiviteiten in “Sage Universe” met elkaar verbinden. Initiatieven zoals de Sage Marketplace en de Sage Partner Community vereenvoudigen ook de samenwerking tussen de 1.000 Duitse partners onderling en met Sage.

De Sage Community biedt product- en ondersteuningsinformatie. Daarnaast hebben partners toegang tot een marketingontwikkelingsfonds en de Sage University.

De Sage Marketplace biedt ook de mogelijkheid om apps van partners en eigen add-on oplossingen wereldwijd op de markt te brengen.