McAfee gaat naar financiële investeerders

Voor meer dan 14 miljard dollar (12,1 miljard euro) koopt een groep investeringsmaatschappijen waaronder Advent en Permira het IT-beveiligingsbedrijf McAfee. De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 afgerond.

Een groep financiële investeerders koopt IT-beveiligingsbedrijf McAfee voor een tweecijferig miljard bedrag. De private equity firma’s, waaronder Advent en Permira, betaalden $26 per aandeel, zo maakte McAfee maandag bekend. De groep wordt aldus getaxeerd op meer dan 14 miljard dollar (12,1 miljard euro), schulden inbegrepen. Verwacht wordt dat de transactie in de eerste helft van 2022 wordt afgerond. De investeerders zijn van plan McAfee van de beurs te halen. Het bedrijf gaat zich vervolgens richten op beveiligingstoepassingen voor particuliere klanten.

De prijs van 26 dollar vertegenwoordigt een premie van ongeveer 22,6 procent ten opzichte van de slotkoers van donderdag, voordat overnamespeculaties de kop opstaken. Op vrijdag, aandelen sprong ongeveer een vijfde tot $ 25,46 na een rapport in de Wall Street Journal.