Igel: Zo krijgt u toegang tot de digitale werkplek

Overal toegang tot het bedrijfsnetwerk en net zo werken als op kantoor. Volgens Christian Drieling, Vice President Sales Engineering EMEA bij Igel, moeten we ons voorbereiden op deze ontwikkeling en op nog meer virtuele samenwerking.

Welke veiligheids- en gegevensbeschermingsvoorschriften moeten werknemers in het thuiskantoor naleven? En hoe rust ik privé hardware uit voor werk in het thuiskantoor of onderweg? Diese Fragen und mehr wird Christian Drieling, Vice President Sales Engineering EMEA bei Igel, auf der virtuellen ISX 2021 Security Conference am 23. September beantworten.

► Mehr Infos zur ISX 2021 IT-Security Conference

 

.mybutton { background-color:#59040b; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#b6101c; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }

 

Christian Drieling, Vice President Sales Engineering EMEA bij Igel

Christian Drieling, Vice President Sales Engineering EMEA bij Igel

ITB: Wat zijn volgens u op dit moment de grootste uitdagingen op het gebied van IT-beveiliging?

Drieling: Werken vanaf elke locatie is niet meer weg te denken. Bijgevolg zien wij daar ook de grootste uitdaging voor IT-beveiliging. De eindtoestellen van de gebruikers bevinden zich niet langer uitsluitend in het beveiligde bedrijfsnetwerk, maar worden thuis in het particuliere netwerk gebruikt of ook in openbare netwerken van cafés of treinen. Maar dat is niet genoeg. Particuliere eindapparatuur wordt nog steeds gebruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. En de gebruiker is en blijft de poort voor hackers.

ITB: Hoe verschilt de IT-beveiliging op kantoor van die op kantoor thuis?

Drieling: Het grote verschil voor ons is dat werknemers vanaf “vreemde” netwerken toegang moeten hebben tot bedrijfsgegevens en daarvoor, zoals reeds beschreven, soms privé-apparatuur gebruiken. Deze moeten worden beheerd om geen onnodige risico’s voor de veiligheid te worden.

ITB: Hoe onderscheidt Igel zich van andere aanbieders?

Drieling: Door eenvoud. Met onze Igel UD Pocket kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers ook met privétoestellen veilig toegang hebben tot gegevens. U start Igel OS gewoon op vanaf een USB-stick en u hoeft op geen enkel moment terug te vallen op het lokaal geïnstalleerde besturingssysteem, noch hoeft u het te verwijderen. De volgende keer dat u inlogt zonder UD Pocket, zal uw laptop of PC als normaal opstarten. Het voordeel voor IT is dat zij dit apparaat kunnen beheren dat is opgestart met de UD Pocket. Deze gedraagt zich gedurende die tijd als een normale Hedgehog Client en krijgt dus alle profielen en rechten toegewezen door middel van drag and drop via onze centrale beheerconsole van het UMS.

ITB: Welke ontwikkelingen verwacht u op het gebied van werken op afstand?

Drieling: We zullen te maken krijgen met moderne kantoren, maar ook met thuis- en telewerken. Wij zullen nog nauwer samenwerken in virtuele teams. Het eigenlijke eindapparaat waarmee we werken zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen en toepassingen, gegevens en moderne, slanke apps zullen verder worden geconsolideerd.