Piratenstreaming van voetbal en films, financiële politie sluit 152 sites

Maximale inbeslagname bevolen door de rechterlijke macht van Rome: de piratensites maakten het illegaal bekijken van voetbalwedstrijden, films en tv-series mogelijk. Rojadirecta.eu.

De strijd van de Guardia di Finanza tegen online piraterij gaat door: deze keer zijn 152 Italiaanse sites die illegale streaming van voetbal, basketbal, tennis, films en tv-series mogelijk maken, in beslag genomen. Tot de bekendste portalen die door de beslissing van het Hof van Rome zijn getroffen, behoren rojadirecta.eu en altadefinizione.video.

Het is niet de eerste maatregel die gevolgen heeft voor online streamingsites in Italië. De Guardia di Finanza voert al minstens twee jaar een felle strijd tegen portaalsites die piraterij aanmoedigen. Maar nooit eerder was in Italië de toegang tot en het bekijken van 152 streamingsites geblokkeerd. De maxi beslaglegging werd bevolen door de Gip van Rome, Alessandra Boffi, en trof de hoofdrolspelers van de Italiaanse scène. De inbeslagname begon op 17 oktober toen de speciale eenheid voor uitzendingen en publicaties van de Guardia di Finanza de rechterlijke macht in Rome in kennis stelde van de overtreding.

De redenen voor de sluiting

De portalen die werden gesloten, stelden gebruikers in staat gratis de Serie A en de belangrijkste Europese competities te streamen. Maar dat niet alleen. Ook basketbal, tennis en elke andere sport die op hun platform beschikbaar is. Websites met de nieuwste films en tv-series werden ook getroffen. De reden voor de sluiting is, zoals in het Gip-bevel is vermeld, de schending van verordeningen ter bescherming van het auteursrecht. De online streamingsites hadden een echt programmaschema en verdienden geld met bannerreclame: de schade die door piraterij wordt aangericht, wordt geschat op meer dan drie miljard per jaar.

Dit zijn de sites die door de Guardia di Finanza zijn gesloten

.