Lacie introduceert de 5big Office en 5big Office+ NAS series

De fabrikant Lacie breidt zijn portfolio uit met NAS-oplossingen voor kleine bedrijven. De 5big Office serie is gebaseerd op Windows en is geschikt voor data back-up van maximaal 25 PC’s in het netwerk.

LaCie introduceert de 5big Office serie. dit zijn NAS oplossingen met vijf drive bays. De apparaten zijn gebaseerd op Windows Home Server 2011 en zijn geschikt voor kleine bedrijven met maximaal tien pc’s. De “5big-Office+”-modellen, die werken met Windows Storage Server 2008 R2 Essentials, kunnen back-ups maken van gegevens van maximaal 25 pc’s.

De 5big-Office-serie heeft een geïntegreerde 64-bits Intel Atom-processor met kloksnelheden van 1,6 gigahertz en twee gigabyte RAM. RAID 1 en RAID 5 worden ondersteund.

In de versie met één schijf kunnen gebruikers naar behoefte extra schijven installeren tot een totale capaciteit van tien terabyte. Dankzij de functie voor gegevensdeduplicatie voor PC-back-ups wordt slechts van één exemplaar van redundante gegevens tegelijk een back-up gemaakt.

De back-upkopieën van gegevens kunnen worden opgeslagen op externe DAS- en NAS-systemen of op Wuala, Lacie’s cloud online opslag.

De 5big Office+-oplossing biedt alle functies van de 5big Office-versie plus extra tools (waaronder DFS-R/N) voor offsite serverintegratie. Gegevens kunnen worden gecentraliseerd en geconsolideerd, zelfs als ze over meerdere geografische locaties verspreid zijn. Bovendien bieden “5big-Office+”-oplossingen ondersteuning voor Windows-domeinen en Active Directory, voorzien van een dual-core processor en twee Ethernet-aansluitingen.