Shopware presenteerde B2B portaal Bepado op Community Day

Op 7 juni vond de Shopware Community Day plaats in het atrium van Tobit Software in Ahaus. De fabrikant presenteerde zijn nieuwe shopsysteem Bepado, waarop winkeliers met elkaar kunnen netwerken.

De Westfaalse shopsysteemfabrikant Shopware presenteerde op de Shopware Community Day zijn nieuwe B2B-portaal “Bepado”. Bepado is gericht op kleine en middelgrote exploitanten van onlineshops en op leveranciers. Vooral kleine en middelgrote ondernemingen zijn vaak afhankelijk van de grote marktplaatsen. Bovendien betalen handelaren hoge commissies of kunnen zij hun eigen marketing niet doen. SEO-optimalisatie voor hun eigen winkel is ook moeilijk omdat de zoekopdracht naar producten meestal de marktplaats oplevert en niet hun eigen winkel als resultaat.

“Dit is precies waar Bepado om de hoek komt kijken. Het platform is bedoeld om handelaren te versterken, hen samen te brengen en hen een eenvoudige en winstgevende manier te tonen om online te handelen. Trouw aan het motto ‘samen staan we sterk’, want via Bepado moeten retailers en leveranciers samenwerken en elkaar niet tegenwerken”, aldus projectleider André Schultewolter van Shopware AG.

Bepado is qua structuur vergelijkbaar met een sociaal netwerk en biedt dus alle functionaliteiten die kenmerkend zijn voor een sociaal netwerk. Bovendien zijn specifieke functies zoals het delen van producten, cloudsearch en gezamenlijke marketing beschikbaar.

Online winkels zullen binnen Bepado met elkaar kunnen netwerken en hun productassortiment kunnen uitwisselen. Bepado is geen transactiegerelateerde commissie verschuldigd. Dit moet de winkeliers in staat stellen hun marges veel aantrekkelijker te maken.

Leveranciers zullen hun producten via het platform ook aan een breed scala van onlineshops beschikbaar kunnen stellen.

Het is ook belangrijk dat het Bepado winkelsysteem onafhankelijk kan worden gebruikt. Shopware levert hiervoor een centrale SDK (Developer Kit), waarmee elk winkelsysteem eenvoudig op Bepado kan aanhaken. □