SAP community portal bemiddelt tussen SAP professionals en gebruikers

Wanneer vraag en aanbod elkaar ontmoeten, is er sprake van een marktplaats. Dit kan ook een virtueel karakter hebben, zoals het zojuist geopende programma voor SAP-professionals en -gebruikers. Het community-karakter is bedoeld om het bedrijfsleven op gang te helpen.

Met Solutionsparc.com is een nieuw SAP-portaal geopend. De website-exploitanten willen bemiddelen tussen de diensten en producten die worden aangeboden door SAP-systeemhuizen en dienstverleners enerzijds en SAP-gebruikers anderzijds.

“Het is ontworpen als een navigatiesysteem dat deze doelgroep een allesomvattende interface naar de markt biedt en SAP-gebruikers de voorheen tijdrovende zoektocht naar op behoeften gebaseerde oplossingsaanbieders op internet en in andere media bespaart,” legt Holger Stelz uit, Managing Director van ISV ecoNet GmbH als exploitant van het portaal. Een kernelement van het SAP-portaal is een benchmarkinstrument voor marktonderzoek. Potentiële klanten kunnen een voorselectie maken van mogelijke oplossingspartners. Bij de start omvat het platform al enkele honderden IT-aanbieders met hun SAP-gerelateerde producten, diensten en adviesaanbiedingen.

Uitbreiding in december

De benchmarktool wordt in december uitgebreid: SAP-gebruikers zullen concrete productvergelijkingen kunnen maken met behulp van de opgeslagen product- en providerinformatie in combinatie met intelligente database-query’s. Het doel is als volgt: Wie op zoek is naar een oplossingspartner voor een specifiek gebied, kan dan als selectiecriteria vastleggen dat de aanbieders een minimumaantal sectorreferenties en gecertificeerde consultants moeten hebben, alsmede ervaring in de SAP-omgeving. De selectie kan ook inhouden dat bepaalde prijsmodellen vereist zijn, dat een kwaliteitscertificaat moet worden aangetoond of dat de locatie van de aanbieder in een bepaalde regio ligt. “Binnen enkele minuten ontvangt de gebruiker dan een gekwalificeerde voorselectie voor zijn marktevaluatie, op basis waarvan hij dan de verdere besluitvormingsprocessen in gang kan zetten”, beschrijft Stelz het plan.

Banenbeurs en tweedehandsmarkt wachten al

In de loop van de volgende maanden zullen een banenbeurs voor SAP-specialisten en een forum voor de verkoop van tweedehands producten, middelen en diensten worden opgezet. Het doel is een gemeenschapskarakter te creëren waarin SAP-gebruikers en -aanbieders raakvlakken kunnen vinden en ideeën kunnen uitwisselen om zaken op gang te brengen.