Ook worden 3D-printers van DWS, Leapfrog en Sculpto genoemd

3D-printers kunnen op vele gebieden worden ingezet: het spectrum reikt van kleine objecten tot geavanceerde onderdelenproductie in de maakindustrie. Distributeur Also zet in op dit groeigebied en voegt nieuwe fabrikanten toe aan zijn portfolio.

Naast HP’s Multi-Jet Fusion Technology, distribueert Also nu nog drie 3D-printerfabrikanten: DWS, Leapfrog en Sculpto. De 3D-printers van de Italiaanse fabrikant DWS worden vooral gebruikt in de juwelen- en de tandheelkundige sector, maar ook voor de specifieke productie van afzonderlijke producten en prototypes. Zij maken gebruik van het lasergebaseerde laagassemblageproces (SLA) en werken met een breed scala van zelfontwikkelde materialen en eigen software. Het portfolio omvat ook de DWS tandheelkundige printer DFAB.

In de Leapfrog FDM printers kunnen de twee printkoppen onafhankelijk van elkaar in verschillende modi worden bediend en kunnen ze ook met verschillende materialen parallel werken. Het Bolt Pro-model van de Nederlandse fabrikant is te koop bij So. Kopers van de professionele DWS- en Leapfrog-producten zullen naar verwachting ook profiteren van de expertise die is gebundeld in het eveneens Europese Center of Competence for 3D Printing.

De Sculpto-printer is klein en naar verluidt eenvoudig in gebruik. Het kan objecten tot de grootte van een voetbal in veel verschillende kleuren en vormen snel en gemakkelijk 3D-printen via zijn eigen app, zonder speciale voorkennis.