Xiaomi lanceert ’s werelds snelste oplader

Werelds snelste oplader komt op de markt: Xiaomi lanceert 80W Mi Wireless Charging Technology, om je smartphone in slechts 40 minuten op te laden tot 100%

De snelste oplader ter wereld debuteert vandaag. Xiaomi lanceert het en volgens het moederbedrijf heeft het nieuwe exemplaar van dit kleine maar onmisbare accessoire alle geloofsbrieven om op te vallen tussen zijn concurrenten die zijn uitgerust met draadloze oplaadtechnologie.

Met deze geavanceerde oplader, genaamd 80W Mi Wireless Charging Technology, wil de Chinese reus een revolutie ontketenen op de telefoonmarkt, door oplaadtijden te beloven die zo kort zijn dat het de toptoestellen die momenteel te koop zijn zal uitdagen – en volgens gegevens vrijgegeven door Xiaomi Lab, zelfs zal verslaan. Het nieuwe product van het bedrijf uit Beijing is echter niet het eerste dat bliksemsnel kan worden opgeladen. In feite was het pas afgelopen augustus dat de Mi 10 Ultra-smartphone ’s werelds eerste smartphone werd met 120W bedraad opladen en 50W en slechts 40 minuten om de 4.200mAh-batterij draadloos van 1% naar 100% te brengen.

Xiaomi: nieuwe oplaadfuncties

Om ’s werelds snelste oplader te worden, heeft Xiaomi zich ten doel gesteld zijn vorige records van slechts een jaar geleden te overtreffen met de 30W Mi draadloze oplaadtechnologie. De lader van de nieuwste generatie beweert een batterij van 4000 mAh in slechts één minuut tot 10% te kunnen opladen.

De vergelijking is vooral indrukwekkend wat de andere oplaadstappen betreft: terwijl de vorige lader in 25 minuten 50% kon bereiken, kan de nieuwe lader datzelfde percentage in slechts 8 minuten bereiken. De oude lader had 69 minuten nodig, een volle 50 minuten langer dan de nieuwe, die het in slechts 19 minuten zou moeten doen.

Xiaomi en de snelste lader: de focus op de batterij

Extreme snelheid betekent, althans voor Xiaomi, niet dat je het risico moet lopen dat de batterijduur van je smartphone drastisch afneemt. Het bedrijf heeft vaak verklaard dat het bijzonder veel aandacht besteedt aan dit specifieke aspect van zijn smartphones, en streeft mettertijd naar technologische keuzes die de integriteit van de batterij gedurende langere tijd, oplaadbeurt na oplaadbeurt, kunnen waarborgen.

Xiaomi, in één jaar de opmars in het panorama van snelle opladers

In slechts één jaar is Xiaomi erin geslaagd drie verschillende opladers op de markt te brengen, elk met verschillende en steeds snellere functies. Afgelopen maart nog bracht Xiaomi Lab de eerste uit met een draadloze oplaadmogelijkheid van 40 W, die in augustus werd verslagen door de 50 W-versie in combinatie met de Mi 10 Ultra. Nu, minder dan twee maanden later, hebben we het nieuwste 80W-model dat, gezien de trends, slechts de laatste in een lange rij zou kunnen zijn.