Xiaomi’s nieuwe Mi Pad 5 tablet daagt Apple iPad uit

De nieuwe Xiaomi Mi Pad 5, Mi Pad 5 Pro en Mi Pad 5 Pro 5G zullen Samsung en Apple’s modellen een run voor hun geld geven.

Na het podium te hebben veroverd als de nummer één smartphonefabrikant, richt Xiaomi zich nu op de tabletmarkt en komt na drie jaar stilte met drie nieuwe modellen: Mi Pad 5, Mi Pad 5 Pro en Mi Pad 5 Pro 5G. Deze drie apparaten worden onthuld naast Xiaomi’s nieuwste top-of-the-line Mi Mix 4.

De tablets zijn 11-inch, met zeer interessante specs en bovenal extreem goed geprijsd (zij het met het gebruikelijke voorbehoud: als ze in Europa komen, zullen ze meer kosten). Aangezien Xiaomi serieus het hoge segment van de tabletmarkt wil aanvallen, is er geen gebrek aan accessoires voor de nieuwe Mi Pad 5, zoals de toetsenbordcover met 63 toetsen en een stylus van goede kwaliteit, die slechts 12 gram weegt. De Mi Pad 5 en Mi Pad 5 Pro: Kenmerken

Beide nieuwe tablets van Xiaomi hebben een 11-inch scherm met een resolutie van 2560×1600 pixels (2.5K) en een verversingssnelheid van 120 Hz. De Mi Pad 5 is gebaseerd op een Qualcomm Snapdragon 860 SoC, de Pro op Snapdragon 870. Dit zijn twee high-end chips met de technologie van vorig jaar, die nog steeds absoluut topprestaties leveren.

Het geheugen is op beide modellen identiek: 6 GB RAM en 128 of 256 GB opslag in snelle UFS 3.1-technologie. De 13-megapixelcamera aan de achterzijde is ook identiek, maar de Pro heeft ook een 5-megapixel secundaire camera, en de batterij is zeer vergelijkbaar: 8.720 mAh op de Mi Pad 5, 8.600 mAh op de Mi Pad 5 Pro.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Mi Pad 5 Pro 5G de Pro-versie met een ingebouwde 5G-modem. Maar dat is nog niet alles: de hoofdcamera achter op dit model heeft een indrukwekkende 50 MP.

Xiaomi Mi Pad 5 en Mi Pad 5 Pro: hoeveel kosten ze

De prijzen van Xiaomi’s nieuwe tablets in China zijn zeer aantrekkelijk. Ze beginnen rond de €260 voor de gewone Mi Pad 5, en lopen op tot €460 voor de Mi Pad 5 Pro 5G.