Xiaomi Mi Mix 4 wordt de duurste Xiaomi smartphone van allemaal

Xiaomi Mi Mix 4 is in ontwikkeling met een camera onder het scherm. De innovatie zal echter tegen een prijs komen, die volgens sommigen veel hoger is dan verwacht

Op een gegeven moment leek het erop dat de Xiaomi Mi Mix-reeks definitief dood was, dat het vulkanische Chinese bedrijf het had opgegeven om nieuwe projecten te cultiveren. In feite dateert de laatste smartphone al van november 2018, en op een gegeven moment hielden zelfs de geruchten, die meestal de vrienden van tech-liefhebbers zijn, op met praten over de Mi Mix-reeks.

In het kort leek het erop dat Xiaomi’s stoutste familie in de ijskast zou worden gezet, maar in plaats daarvan heeft het bedrijf opnieuw verrast. De Xiaomi Mi Mix 4 komt eraan, en op een grote manier. Zoals we de afgelopen weken al meerdere keren hebben gemeld, is Xiaomi van plan om de Mi Mix 4 te onthullen, waarmee het een reeks terugbrengt die in het verleden zo succesvol is geweest. Het wil het echter op een grote manier doen, en na een onderbreking van bijna drie jaar is dat maar goed ook. De Xiaomi Mi Mix 4 komt binnenkort, sommigen zeggen al volgende maand, met een nieuwe functie die de slaap van liefhebbers en de ogen van iedereen zal stelen: de camera onder het scherm.

Xiaomi’s inspanning voor de Mi Mix 4

De Xiaomi Mi Mix-reeks heeft zich vanaf het begin onderscheiden door een krampachtige zoektocht naar de oppervlakteverhouding van het scherm, dus op het terugdringen van bezels, inkepingen en aanhangsels van allerlei aard die ruimte van het scherm kunnen afnemen. Dus wat is een beter debuut voor een oplossing die belooft de bruikbare frontale ruimte te maximaliseren dan op de Xiaomi Mi Mix 4, de vierde in een reeks die altijd heeft gevochten om het display de ruimte te geven die het verdient?

Xiaomi heeft hard gewerkt om de huidige tekortkomingen van de camera onder het scherm weg te werken: de ZTE Axon 20 van afgelopen september toonde aan dat de technologie nog vrij jong en onvolwassen is, dus Xiaomi heeft hard gewerkt om te voorkomen dat het een product zou uitbrengen met dezelfde tekortkomingen als de concurrentie, zoals selfies die niet zo goed zijn als de huidige producten vanwege de onvoldoende lichtdoorlatendheid van het scherm van de Axon 20.

Werk en investering zijn synoniemen, waarbij de laatste een uitgave is die bedrijven moeten terugverdienen via de verkoop. De Xiaomi Mi Mix 4 zal dus geen goedkope smartphone zijn, volgens de geruchten: sommigen speculeren dat het de duurste mainstream-smartphone in de reeks zou kunnen zijn, een “pil” die Xiaomi zou willen sugarcoaten met top-notch tech en Qualcomm’s nieuwste Snapdragon 888 Plus-chip.

Xiaomi Mi Mix 4? De Mi 11 Ultra zal in vergelijking goedkoop zijn!

Hoewel informatie over de Xiaomi Mi Mix 4 nog vrij schaars is, zijn er in China al mensen die zich hebben uitgelaten over de prijs van het volgende Chinese vlaggenschip. Het gerucht gaat dat de Mi Mix 4 een prijs zou kunnen krijgen van 5.999 yuan, of ongeveer 780 euro tegen de huidige wisselkoers, waardoor het de duurste smartphone van het bedrijf in het land wordt, en zelfs duurder dan de Xiaomi Mi 11 Ultra (die in China maar liefst 1.399 euro kost in de enige beschikbare configuratie met 12 GB RAM en 256 GB opslagruimte).

Het heeft dus geen zin om een “vriendelijke” prijslijst te verwachten, maar we moeten ons wel voorbereiden op de lancering, die niet lang meer op zich zal laten wachten.