Apple’s draadloze oplader werkt alleen goed met iPhone 12

Apple heeft zijn nieuwe MagSafe draadloze oplader onthuld, en uit zeer vroege tests op verschillende toestellen blijkt dat deze alleen goed werkt met iPhone 12

Apple’s nieuwe MagSafe draadloze oplader is onthuld samen met de nieuwe iPhone 12-serie. Terwijl we moeten wachten tot november om de smartphones te zien, is de MagSafe al aangekomen bij sommige gebruikers die hem zijn gaan testen en hebben ontdekt dat hij alleen goed werkt met iPhones.

De website Macworld heeft Apple’s draadloze oplader ontvangen en is, in afwachting van de komst van de eerste iPhone 12s (die, ondanks een niet zo populaire prijs, een ongelooflijk succes hebben in de voorbestellingen), begonnen met het uitvoeren van tests om erachter te komen of de oplader goed werkt met de iPhone 12s. De site Macworld ontving de draadloze oplader van Apple en begon, in afwachting van de eerste iPhone 12 (die, ondanks zijn niet zo populaire prijs, een ongelooflijk succes kent in de voorbestellingen), met het uitvoeren van tests om de oplaadsnelheid en -efficiëntie te controleren. De MagSafe ondersteunt opladen tot 15 W voor de iPhone 12 en is compatibel met Qi-opladen voor iPhone 8 en latere modellen, evenals AirPods met oplaadcases, en heeft een unieke functie die volgens Apple het probleem van inefficiënt opladen als gevolg van een verkeerde uitlijning tussen toestel en oplader moet oplossen: MagSafe is magnetisch en hecht zich aan de iPhone 12 direct bij de draadloze oplaadspoel. Maar hoe werkt het met alle andere draadloze opladers? De Amerikaanse site testte de draadloze oplader met verschillende apparaten, waaronder Apple, Samsung en Google, en de resultaten waren niet altijd zoals gehoopt.

MagSafe en Apple: testresultaten

De test met iPhones en andere Apple-apparaten liet belangrijke resultaten zien, want de oplader zou alleen goed lijken te werken met de iPhone 12. De MagSafe werd niet bevestigd aan de iPhone SE of iPhone 11, noch aan de iPad, AirPods of zelfs de Apple Watch, wat betekent dat het bedrijf uit Cupertino geen verborgen magneten in zijn apparaten heeft gestopt.

In termen van opladen, laadden de iPhone SE en iPhone 11 wel op, maar niet op zo’n efficiënte manier dat het wordt aanbevolen voor die apparaten. De Apple Watch Series 6 wordt daarentegen niet opgeladen met MagSafe, evenmin als de iPad Pro.

MagSafe en Samsung: testresultaten

Apples nieuwe draadloze MagSafe-oplader werd vervolgens getest met verschillende Samsung-apparaten en kon deze opladen, zij het trager dan verwacht. De Galaxy Note 20 van Samsung hechtte goed aan de lader en werd opgeladen, net als de Galaxy S10+.

Apple’s lader hechtte goed aan alle door de Macworld-site geteste Samsung-smartphones, maar maakte geen contact met de Samsung Galaxy Watch 3, ondanks het feit dat de smartwatch Qi-opladen ondersteunt, en kon deze dus niet opladen.

MagSafe en Google Pixel: testresultaten

De website Macworld heeft de draadloze oplader ook getest met Google Pixel-apparaten. De MagSafe sloot goed aan op de Pixel 4Xl, kon hem zelfs opladen en werkte zeer goed. Daarentegen bevestigde de nieuwe Pixel 5 met aluminium behuizing aan de MagSafe, maar het opladen startte ook niet.