SafeNet brengt Sentinel LDK 7.1 uit

SafeNet heeft zijn eigen software monetisatie oplossing vernieuwd. De Sentinel License Development Kit (LDK) 7.1 integreert cloud licentie functionaliteit in Sentinel EMS.

Met SafeNet’s Sentinel LDK, kunnen softwareleveranciers licentiemodellen ontwerpen voor on-premise toepassingen en cloud services. De eindgebruikers betalen dan bijvoorbeeld voor de gebruikte functies of de opgeslagen of verplaatste hoeveelheden gegevens. Versie 7.1 van de oplossing is nu beschikbaar.

Het pakket bevat nu ook tools voor software-as-a-service – ongeacht of deze diensten via cloud- of on-premise-servers worden geleverd – voorheen kon met de LDK alleen hardware- en softwarelicenties worden verkregen. Sentinel Cloud Licensing is geïntegreerd in Sentinel EMS. SafeNet beschrijft de webgebaseerde oplossing EMS als een centraal instrument voor softwareleveranciers. Het biedt functies voor het beheer van licenties en vergunningen, alsmede voor gegevensverzameling en rapportage; het omvat ook een interface met back-officesystemen.

Verder informatie over Sentinel LDK 7.1 (PDF) is te vinden in de gedetailleerde release-opmerkingen van de fabrikant. SafeNet biedt belangstellenden ook een testversie aan voor registratie.

Sentinel LDK 7.1.