All for One Steeb wil cloud-specialisten overnemen

Om middelgrote bedrijven steeds meer naar cloud-software te lokken, wil het systeemhuis All for One Steeb een belang van 70 procent nemen in de Oostenrijkse cloud-aanbieder B4B Solutions.

In het bijzonder wil All for One Steeb kleine en middelgrote bedrijven laten profiteren van “snelle, efficiënte en eenvoudige cloud-oplossingen”. Daartoe wil de IT-dienstverlener met hoofdkantoor in Stuttgart met ingang van 1 november een meerderheidsbelang van 70 procent verwerven in de in Graz gevestigde cloudspecialist B4B Solutions. B4B Solutions is meerdere malen SAP Cloud Partner of the Year geweest en past daarom goed bij All for One Steeb. De IT-dienstverlener is ook een cloudprovider en een bewezen SAP-expert, die is uitgeroepen tot SAP Business By Design Partner of the Year 2016.

Volgens hen willen beide bedrijven hun knowhow bundelen en cloud- en branchespecifieke complete diensten uit één hand aanbieden. One-stop betekent ook dat de cloudoplossingen en -diensten onder de merknaam B4B Solutions zullen worden aangeboden. De ERP-oplossing SAP Business ByDesign, de CRM-oplossing SAP Hybris Cloud for Customer en de samenwerkingsoplossing SAP Jam zullen de kern vormen van het op het mkb gerichte portfolio.

“We doen een nieuw en verbeterd waardevoorstel aan onze klanten. Wij bieden eenvoudige, snel implementeerbare en aanpasbare cloud-oplossingen en daarmee nieuwe zakelijke perspectieven, speciaal afgestemd op de behoeften van middelgrote bedrijven. De integratie van deze oplossingen in bestaande on-premise landschappen is voor ons een vanzelfsprekendheid en maakt de implementatie mogelijk van de veelbesproken hybride cloudscenario’s voor een efficiënte inrichting van bedrijfsprocessen. En dat alles uit één hand”, zegt Lars Landwehrkamp, CEO van All for One Steeb.