Wat is omgekeerd draadloos opladen en hoe werkt het

Reverse draadloos opladen is aanwezig op enkele smartphones van de laatste generatie en maakt het mogelijk dat apparaten oplaadbronnen worden.

Maandelijks wordt er al gesproken over de nieuwe omgekeerde draadloze oplaadtechnologie voor onze smartphones. Het is een innovatieve functie van de volgende generatie die in sommige nieuwe toestellen is ingebouwd en gebruikers de mogelijkheid biedt om zowel hun smartphones als andere toestellen zoals smartwatches en accessoires draadloos op te laden. Laten we eens kijken hoe omgekeerd draadloos opladen werkt en welke apparaten het ondersteunen.

Wat is omgekeerd draadloos opladen

Heden ten dage hebben we twee verschillende manieren om onze mobiele telefoon op te laden, we kunnen het ofwel via draadloos opladen doen of met de huidige oplaadkabel. De eerste methode is het overbrengen van energie naar de smartphone door middel van elektromagnetische inductie. Dit zijn de methoden die we kennen en dagelijks gebruiken. Laten we nu eens kijken wat wordt bedoeld met omgekeerd draadloos opladen, waarmee smartphones zichzelf kunnen omvormen tot een oplaadstation, zodat ze kunnen worden gebruikt om andere apparaten op te laden zonder kabels.

Het verschil zit hem dus niet in de methode van opladen, die hetzelfde is, maar in het feit dat de smartphone kan worden omgevormd tot een stroombron voor verschillende accessoires. We zagen het debuut van deze innovatieve technologie op de Huawei Mate 20 Pro en P30 Pro, en vervolgens ook op Samsung, met name de Galawy S10-lijn. Verwacht wordt echter dat alle nieuwe smartphones binnenkort met deze technologie zullen worden uitgerust.

Reverse wireless charging, is it faster?

De nieuwe reverse wireless charging-technologie is niet zo snel, in feite is het ongetwijfeld een nieuwe oplossing die het stroomverbruik verlaagt en erg handig is voor noodopladingen, bijvoorbeeld wanneer iemand in onze omgeving moet worden opgeladen en geen oplader of powerbank-apparaat bij zich heeft. Een ander geval waarin het zeer nuttig is, is wanneer u draadloze hoofdtelefoons of andere accessoires moet opladen.

Het maximum dat draadloos opladen met Qi kan bieden, is 20 W, hoewel er in de loop der jaren veel belangrijke vooruitgang is geboekt op het gebied van bekabelde snellaadtechnologie. Het is ook waar dat de meeste laders die we op de markt vinden, niet eens meer dan 10 W leveren. Met een draadloze lader kunt u dus hetzelfde resultaat bereiken als met een Super VOOC met een oplaadtijd die minstens 4 keer langer is. Er zijn geen stroomnormen voor omgekeerd draadloos opladen, hoewel we nu zeker weten dat zowel de technologie van Samsung als die van Huawei niet erg snel zijn. Het omgekeerde draadloos opladen van de Galaxy S10 garandeert een maximaal vermogen van maximaal 4W, de Mate 20 Pro tussen 2,5W en 3W. Het bronapparaat heeft altijd een limiet voor de energie die het kan overdragen, die wordt bepaald door zijn batterij, d.w.z. zijn energiebron.

Smartphones die omgekeerd draadloos opladen ondersteunen

Laten we tot nu toe in detail bekijken welke smartphones de technologie voor omgekeerd draadloos opladen ondersteunen. Als eerste is de Huawei Mate 20 Pro aan de beurt, die in staat is om andere apparaten op te laden via de Qi-standaard. Hij werd vorig jaar gepresenteerd, om precies te zijn in oktober 2018, en heeft een batterij van 4.200 mAh die bijvoorbeeld twee true-wireless koptelefoons volledig kan opladen en zonder problemen aan het einde van de dag kan komen. De tweede waar we het over kunnen hebben is ook geproduceerd door hetzelfde Chinese huis en het is de Huawei P30 Pro, het nieuwste vlaggenschip dat eind maart 2019 is gepresenteerd. Het is eigenlijk het broertje van de Mate 20 Pro en lijkt er in meerdere opzichten sterk op, het is een toestel dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit fotovak.

Volgende gaan we richting de gehele Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e lijn, het Huis heeft deze drie nieuwe smartphones in de Galaxy S10 familie geïntroduceerd, die allemaal in staat zijn om andere apparaten draadloos op te kunnen laden.

Last but not least, wil je weten welke apparaten kunnen worden opgeladen door gebruik te maken van de reverse wireless charging technologie. Nou, ik verzeker u dat er geen limiet is, smartphone, hoofdtelefoon, muis of een ander accessoire, indien compatibel met de Qi draadloze oplaadstandaard, dan kan het stroom ontvangen van de apparaten die zijn uitgerust met omgekeerd draadloos opladen zonder enig probleem.