Wearables en Hearables vier keer sneller opladen

De MAX77659 single-inductor multiple output (SIMO) power management IC (PMIC) van Analog Devices met geïntegreerde switch-mode buck-boost laadcontroller is ontworpen om wearables, hearables en IoT-apparaten sneller op te laden.

De MAX77659 is voorzien van een switch-mode buck-boost laadcontroller die wearables en hearables vier keer sneller oplaadt. Een korte oplaadbeurt van tien minuten levert meer dan vier uur runtime op, vergeleken met traditionele oplossingen die na het opladen slechts anderhalf uur runtime kunnen leveren.

Tien minuten opladen, vier uur werking

De SIMO-PMIC MAX77659 integreert een switch-mode buck-boost laadregelaar en drie onafhankelijk programmeerbare buck-boost regelaars, die allemaal één enkele spoel delen, zodat de totale omvang van het circuit tot een minimum wordt beperkt. De regelaars verlengen de levensduur van de batterijen door te werken met een efficiëntie van 91% bij gemiddelde tot hoge belasting en door slechts 5 µA ruststroom te vragen bij lichte belasting. De MAX77659 SIMO-PMIC ondersteunt een autonome nivelleringsreserve die de warmtedissipatie vermindert door de spanningsval te minimaliseren en tegelijkertijd voldoende reserve te bieden om de laadstroom te reguleren.

Hearables en wearables worden kleiner en krachtiger

“De SIMO-producttechnologie van Analog Devices verkleint de omvang en verhoogt de prestaties van de kleinste hearables en wearables”, aldus Roger Yeung, executive business manager voor de Battery Power Solutions Business Unit bij Maxim Integrated, dat nu deel uitmaakt van Analog Devices. “De MAX77659 tilt de mobiele levensstijl naar een hoger niveau door de inplugtijd tot een minimum te beperken en de runtime te maximaliseren. De MAX77659 PMIC maakt ruimte vrij op de printplaat voor de integratie van extra functies, zoals uitgebreide geheugencapaciteit, locatiebepaling en registratie van vitale signalen, die worden gevraagd door de huidige draagbare consumenten- en medische apparatuur.”

Kleinste formaat

De MAX77659 wordt aangeboden in een piepklein 30-bump wafer-level pakket (WLP) met afmetingen van 2,55 mm x 2,37 mm. Door gebruik te maken van één enkele inductor en de laadregelaar te integreren, wordt de materiaallijst met 60% verminderd, wat resulteert in een totale circuitgrootte van slechts 22 mm² – klein genoeg voor de meest compacte draagbare en hoorbare toepassingen.

De MAX77659 is nu verkrijgbaar in een 2,55 mm x 2,37 mm x 0,5 mm 30-bump WLP-pakket. De MAX77659EVKIT is ook beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van ons partnerportaal Elektronikpraxis.