IPhone 2019 met omgekeerd draadloos opladen en logo in het midden

Luttele uren voor de officiële lancering onthult BLoomberg de laatste onbekende details over de nieuwe iPhone 11. Er is ook een ontwerpwijziging

Morgen is de grote dag voor Apple-fans: het bedrijf uit Cupertino zal de nieuwe iPhone 11 aan de wereld onthullen. We weten er bijna alles van, dankzij de laatste onthullingen van Bloomberg, die op hun beurt min of meer bevestigen wat de afgelopen weken al was uitgelekt.

Bijv. dat de modellen die Apple voorbereidt te presenteren er drie zijn: twee toptoestellen die “Pro” zullen heten en de huidige iPhone XS en XS Max zullen vervangen, en een middenklasse toestel dat de huidige iPhone XR zal vervangen. Dit laatste toestel belooft bijzonder interessant te worden in termen van prijs/prestatieverhouding, aangezien het net als de andere twee uitgerust zal zijn met de nieuwe A13 SoC. De nieuwe iPhones zullen ook beschikken over omgekeerd draadloos opladen, wat eerst al te zien was op de Huawei P20 Pro en P30 Pro, en later op de Samsung Galaxy S10. Tot slot komt er een kleine esthetische verandering: het afgebeten apple-logo op de achterkant van het toestel verhuist naar het midden van de smartphone.

iPhone 11: logo doet het opladen

De verhuizing van het logo, dat bij de iPhones uit de X-serie op de bovenste driekwart van de achtercover staat, is niet toevallig: het vertelt de gebruiker waar hij of zij de apparaten moet plaatsen om op te laden met omgekeerd draadloos opladen. De gebruiker zal bijvoorbeeld zijn AirPods of Apple Watch precies op het logo moeten plaatsen om ze op te laden via de batterij van de smartphone.

iPhone 11: AI-aangedreven camera’s

Volgens Bloomberg zullen de belangrijkste veranderingen in de twee nieuwe “Pro’s”, ten opzichte van de XS en XS Max, allemaal in de camera’s zitten: er zullen er drie zijn, één zal groothoek zijn en zal worden versterkt door een flinke dosis kunstmatige intelligentie. Zoals Google al heeft gedaan met de Pixel 3 (en nog meer met de toekomstige Pixel 4, die binnenkort uitkomt), heeft Apple ook besloten om algoritmes te gebruiken om het verschil te maken in de opnames van zijn smartphones. Nachtopnames en foto’s binnenshuis zouden daardoor veel beter moeten zijn dan die van de iPhone X.

iPhone XR 2 met A13-chip

Er is nieuws dat Apple-fans die geen duizend euro kunnen uitgeven aan een smartphone heel blij zal maken: het “non-Pro”-model dat de huidige iPhone XR vervangt, zal net als de “Pro”-modellen worden uitgerust met de nieuwe A13 SoC. Het compromis ten opzichte van de duurdere modellen zal dus niet liggen in de algemene prestaties (die dankzij de nieuwe chip zeer hoog zullen blijven), maar alleen in het scherm en enkele functies van de “Pro” die in het middensegmentmodel zullen ontbreken.