Hedgehog presenteert samenwerking UD7 en AWS

Bij Hedgehog is hardware als het ware een middel om werkomgevingen te bieden. Op de virtuele in-house beurs Disrupt, een samenwerking met AWS, werden onder meer nieuwe hardwareopties en functie-uitbreidingen gepresenteerd.

Op de virtuele in-house beurs “Disrupt 2021” presenteerde Hedgehog een aantal innovaties en de algemene koers van het bedrijf in tal van keynotes, onder meer van CEO Jed Ayres, en technische workshops. Een zeven uur durend evenement voor het Europese publiek werd gevolgd door een even lang equivalent voor de Noord-Amerikaanse deelnemers. Daar werd ook een verregaande samenwerking met AWS aangekondigd.

Samenwerking met AWS op het gebied van DaaS

Igel OS, het eigen besturingssysteem, staat al lang niet meer in het middelpunt van het bedrijf. Waar Hedgehog relatief kort geleden nog als hardwarefabrikant werd verhandeld, omschrijft het bedrijf zichzelf nu als een “leverancier van next-gen edge OS-oplossingen voor de veilige levering van cloud workspaces”. Tegen deze achtergrond is een samenwerking met AWS van strategisch belang. Zo is het genoemde Hedgehog OS nu geïntegreerd in Amazon WorkSpaces, een desktop-as-a-service (DaaS) op basis van Amazon Web Services (AWS). Het op Linux gebaseerde Igel OS biedt toegang tot Amazon WorkSpaces voor het aanbieden en beheren van cloud desktops vanaf eindapparaten. Jed Ayres, CEO van Igel: “Tijdens de pandemie hebben we een toegenomen vraag gezien naar DaaS-oplossingen die worden geleverd door vertrouwde cloudproviders zoals AWS. Klanten over de hele wereld kunnen nu de volledige kracht van werken vanaf elke locatie ontsluiten met Amazon WorkSpaces op vrijwel elk apparaat.” De oplossing zal vanaf 1 maart 2021 beschikbaar zijn. Een evaluatie voor uw eigen IT-omgeving kunt u aanvragen via https://igel.com/aws.

Igel OS met nieuwe functies

Onafhankelijk hiervan is er nieuwe functionaliteit onthuld in Hedgehog OS om gebruikers van Windows Virtual Desktop (WVD) te helpen op afstand te werken. Deze omvatten een zoom-plug-in voor WVD en nieuwe functies zoals ondersteuning voor “Webcam voor Remote Desktop” en een USB-apparaatbeheeroplossing van FabulaTech.

De integratie van FabulaTech oplossingen in Igel OS maakt veilige toegang tot lokale USB-apparaten mogelijk en ondersteunt het gebruik van lokale webcams. Ezeep Cloud Printing” van ThinPrint wordt nu ook ondersteund. Hierdoor kunnen gebruikers afdrukken vanuit de cloud zonder gebruik te maken van lokale bronnen. Gevoelige gegevens in de lokale afdrukwachtrij blijven versleuteld. Deze verbeteringen zijn op verzoek verkrijgbaar en zullen worden geïntegreerd in de volgende versie van het eigen besturingssysteem, te weten Hedgehog OS 11.05.

Endpoint-oplossing voor veeleisende gebruikers

De UD7 was ook een belangrijk onderwerp op Disrupt 2021, met het high-performance endpoint dat officieel deel uitmaakt van de Igel Universal Desktop-familie, afgekort tot “UD”. Aan de hardwarekant wordt de endpoint-oplossing geleverd met de AMD Ryzen Embedded V1605B processor, die is ontworpen voor hoge grafische prestaties. Bovendien is een glasvezeloptie geïntegreerd, die in combinatie met Igel OS moet zorgen voor veilige toegang tot kritieke gegevens en toepassingen. Het systeem ondersteunt maximaal vier 4K-schermen bij 60 Hz, inclusief audio, aangesloten via Display Port 1.2 en wordt geleverd met 8 GB DDR4-geheugen en een 8 GB onboard Embedded MultiMediaCard (eMMC).

Matthias Haas, CTO bij Igel schetst de gebruiksscenario’s: “De nieuwe UD7 […] is met name geschikt voor gebruik in architectuur- en ingenieursbureaus, financiële dienstverleners en handelscentra, maar ook in onderzoek en wetenschap.”