Wat is een cloud-native app?

Cloud-native app is een term die door VMware wordt gepromoot om te verwijzen naar apps die zijn geïnstalleerd in cloudgebaseerde virtuele machines. Volgens VMware verschillen cloud-native apps van traditionele applicaties op verschillende belangrijke gebieden, waaronder:

  • Cloud-native apps gebruiken een elastische infrastructuur
  • Cloud-native apps moeten instanties van zichzelf leveren via een API
  • Cloud-native apps moeten snel kunnen worden op- en neergeschaald, met de mogelijkheid om duizenden of zelfs honderdduizenden nodes of instances aan te bieden
  • Cloud-native apps zijn autonoom van aard, met de mogelijkheid om fouten te detecteren en omzeilen, en als een of meer knooppunten verloren gaan, worden nieuwe knooppunten extreem snel opgestart

Project Lightwave en Project Photon voor cloud-native apps

In april 2015 kondigde VMware twee nieuwe bedrijfsprojecten aan die zich richten op het veilig werken met cloud-native apps, Project Lightwave en Project Photon. Project Lightwave is een open-sourceoplossing die identiteits- en toegangsbeheerdiensten levert voor het bieden van beveiliging op bedrijfsniveau voor cloud-native apps.

Project Photon is een lichtgewicht Linux-besturingssysteemdistributie die is geoptimaliseerd voor gebruik met cloud-native applicaties om een ​​handhavingslaag te bieden voor identiteits- en toegangsbeheer via VMware vSphere en vCloud Air.

Gerelateerde termen: cloud-app, cloud computing en cloud computing-beveiligingsuitdagingen