Van on-premises software naar cloud-native architectuur

Stefan Cink, Business Unit Manager NoSpamProxy bij Net at Work houdt zich bezig met het aanbieden van on-premises software in de cloud. Tijdens de CLOUD Technology & Services Conference 2020 zal dit veelzijdige onderwerp grondig worden uitgediept.

In principe, hoe kan bestaande on-prem software worden ingezet in de cloud?

Stefan Cink, Business Unit Manager NoSpamProxy, Net at Work

Stefan Cink, Business Unit Manager NoSpamProxy, Net at Work

Cink:In principe kan elke on-prem software in de cloud worden geïmplementeerd als de benodigde resources zoals besturingssysteem en database beschikbaar zijn. Dit levert echter nauwelijks voordelen op, aangezien het nog steeds een monolithische applicatie is die ik vervolgens alleen in de cloud draai. Het wordt pas interessant en economisch voordelig voor de klant en de aanbieder wanneer de architectuur van de toepassing cloud-native wordt gemaakt. De inspanning hangt sterk af van de gebruikte technologie. Het begint met de programmeertaal en eindigt met de frontend. Aan de voorkant zijn toepassingen met een HTML GUI gemakkelijker te hanteren dan toepassingen die via de desktop worden beheerd. In de regel kan ik die niet zomaar op het internet publiceren. Met web applicaties, simpel gezegd, hoef je alleen poort 80/443 te publiceren.

Heeft u een concreet voorbeeld bij de hand?

Cink:We zijn bezig met de lancering van onze NoSpamProxy als cloud-product. Toen enige tijd geleden de beslissing voor een cloud-versie werd genomen, zijn we voor het eerst om de tafel gaan zitten en hebben we de punten uitgewerkt die echt nodig zijn voor een V1. Wat vooral belangrijk is, is dat men zich losmaakt van de huidige configuratie. Cloudklanten stellen enigszins andere eisen aan de configuratieopties. Een van de redenen waarom mensen voor de cloud kiezen, is dat zij bepaalde dingen niet meer hoeven te doen. Op het gebied van e-mailbeveiliging is dit het onderhoud van instellingen om optimale filterresultaten te bereiken. Als fabrikant kunnen wij dit veel beter doen in samenwerking met onze partners. In onze cloud-variant hoeft de klant alleen maar te beslissen hoe sterk wij moeten ingrijpen in het e-mailverkeer naar de individuele gebruikers: zwak, matig of sterk. Wij bepalen tot in detail hoe de afzonderlijke niveaus worden geconfigureerd. Dat gaat er goed in.

Agenda, registratie en hygiëneconcept

IT-BUSINESS is mede-organisator en mediapartner van de CLOUD Technology & Services Conference 2020. Wilt u Stefan Wendt en vele andere interessante sprekers live meemaken, registreer u dan hier met de VIP-code “CTS202-iTB”! De conferentie wordt gehouden volgens een gedetailleerd hygiëneconcept dat is ontwikkeld door Vogel IT-Akademie.

► Naar de agenda & registratie – CLOUD Technology & Services Conference 2020

.mybutton { background-color:#004480; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:65%; } .mybutton:hover { background-color:#545454; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }  

 

+++ Ihre Sicherheit liegt uns am Herzen +++

Selbstverständlich hat die Gesundheit der Veranstaltungsteilnehmer, Aussteller und aller Mitarbeiter höchste Priorität. Daarom heeft Vogel IT-Akademie samen met de evenementenlocaties de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen en een hygiëneconcept ontwikkeld

.