Start-up wil IT-outsourcing naar India revolutionair veranderen

Handel in mankracht: “Een nieuw soort IT-outsourcing” wil Heidelsoft Technologies Pvt. Ltd. uit het Zuid-Indiase Kochi, dat in Duitstalige landen wordt vertegenwoordigd door Blafoc Black Forest Consulting in Ettlingen, aanbieden.

Heidelsoft biedt middelgrote ondernemingen Indiase IT-experts aan als vaste medewerkers, die ook exclusief voor de Duitse klant werken. Daarbij huurt de IT-dienstverlener de werknemers in namens de klant en zorgt hij voor een soepele infrastructuur op hun Indiase werkplek.

Het geheel moet zonder bureaucratische rompslomp verlopen, aangezien het aannemingsbedrijf uit Duitsland slechts een dienstverleningscontract sluit met het adviesbureau Blafoc uit Ettlingen in Baden. Zijn directeur Günter Wiskot legt uit: “Daarna werken de nieuwe werknemers tegen aantrekkelijke Indiase voorwaarden.” Het contact is vergelijkbaar met Duitse werknemers die in een thuiskantoor werken of met Duitse freelancers.

Günter Wiskot, Managing Director Blafoc Black Forest Consulting GmbH, zei:

In Kochi, India, beschikt de Duitstalige directeur van Heidelsoft, dr. Joshy Parookkaran, over een “uitstekend netwerk”. Zo staan goed opgeleide en ervaren IT-experts binnen de kortst mogelijke tijd ter beschikking van Duitse klanten voor hun IT-ontwikkelingsprojecten.

“Het risico voor Duitse klanten is laag,” zegt Parookkaran. Enerzijds ontvangen de opdrachtgevers voor elke functie minstens drie kandidaten die aan het vereiste profiel beantwoorden. Met hen worden vervolgens aanwervingsgesprekken gevoerd per telefoon of videoconferentie, zodat de opdrachtgever precies weet wie er later voor hem zal werken.