Groot rack voor VMware Cloud op Dell EMC

De tweede generatie van VMware Cloud op Dell EMC omvat grotere racks voor enterprise-omgevingen en extra node-varianten voor storage-hongerige applicaties. Daarnaast is de oplossing nu volledig gecertificeerd voor VDI met VMware Horizon en biedt het een verbeterde databeveiliging.

VMware heeft de tweede generatie van zijn eigen IaaS-oplossing (Infrastructure-as-a-Service) geïntroduceerd, die draait in datacenters en edge-omgevingen op de locatie van de klant. De nieuwste versie van VMware Cloud op Dell EMC biedt klanten nu ondersteuning voor virtuele desktopinfrastructuur (VDI), een hoge schaalbaarheid en mogelijkheden voor gegevensbescherming.

Aanvullende hardware-opties

Als een andere “enterprise deployment option” biedt VMware nu een 42U R2-rack. Vergeleken met het R1-rack, dat nog steeds beschikbaar is, kan het twee keer zoveel computer-, opslag- en netwerkcapaciteit bevatten. Grote bedrijven zullen het echter zonder UPS moeten stellen: Een ononderbreekbare stroomvoorziening is een vereiste voor VMware R2-racks op datacenterniveau.

Gebruikers van de VMware Cloud op Dell EMC kunnen nu ook kiezen uit een breder scala aan nodes. Een nu gepresenteerde VxRail Hyper-converged Host is gebaseerd op Intel SP-processoren van de tweede generatie (SP = Xeon Scalable Processor) en heeft 48 CPU-kernen, 768 GB RAM en 23 TB NVMe. Het component is daarmee toegerust voor veeleisende toepassingen, waaronder databases, kunstmatige intelligentie en machine learning (AI/ML), maar ook VDI.

VDI, databeveiliging en compliance

Om virtuele desktops via datacenter of edge aan te kunnen bieden, is VMware Cloud on Dell EMC nu volledig gecertificeerd voor VMware Horizon.

Daarnaast wordt de eveneens gecertificeerde Dell EMC PowerProtect Data Manager ondersteund. Back-up en recovery zijn ontworpen om klanten te helpen hun workloads te beschermen, en klanten kunnen ook gebruikmaken van toonaangevende back-up- en recovery-aanbiedingen van derden.

Ten slotte is uitgebreide ondersteuning voor VMware vRealize Log Insight ontworpen om meer operationele zichtbaarheid, inzicht en compliance te bieden. Dit omvat ook integratie met bestaande oplossingen in de logboekbeheeromgeving.

Volgens de officiële aankondiging is VMware Cloud on Dell EMC per direct beschikbaar in de VS. De facturering is gebaseerd op een abonnement, met cloud-achtige gebruiks- en betalingsopties. In dit land zal de oplossing volgens de planning verschijnen in de tweede helft van het fiscale jaar 2021 van VMware – dat eindigt in januari 2021.

.