vcard

Een vCard, of virtuele kaart, is een type bestand dat functioneert als een elektronisch visitekaartje. Ze bevatten identificerende informatie over een persoon, zoals naam, geboortedatum, bedrijf en functietitel, evenals contactgegevens zoals telefoonnummer, e-mailadres, zakelijke URL, postadres en socialemediaprofielen. vCards kunnen ook media bevatten zoals foto’s, audioclips en video’s.

vCards zijn sinds hun ontstaan ​​in 1996 synoniem geworden met Virtual Card Format (VCF) -bestanden. Hoewel ze aanvankelijk niet universeel werden ondersteund, ontwikkelde en promootte het Internet Mail Consortium vCards om een ​​integraal onderdeel van online communicatie te worden. Ze worden voornamelijk opgeslagen als records in de contactenlijst van een apparaat en worden soms verzonden als e-mailbijlagen, sms-berichten of QR-codes.

Een vCard aanmaken

Elke keer dat een contactrecord wordt gemaakt op een mobiel iOS-, Windows- of Android-apparaat, wordt dat record opgeslagen als een .vcf-bestandsextensie en wordt het daarom als een vCard beschouwd. Evenzo ondersteunen computerbesturingssystemen zoals macOS, Windows en Linux vCard-indelingen om waardevolle informatie op te slaan over een persoon met wie de gebruiker vaak communiceert. Verschillende platforms, zoals Microsoft Outlook en Gmail, kunnen ook een vCard-bestand importeren en de onbewerkte gegevens vertalen naar een beter leesbaar, gebruiksvriendelijk formaat.

Voorbeelden van vCards

Om een ​​voorbeeld te gebruiken: een vCard-bestand voor Walt Disney zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

BEGIN: VCARD

VERSIE: 4.0

PRODID: – // BBros.us llc // bvCard.com // EN

N: Disney; Walter; E ;;

FN: Walter en Disney

E-MAIL: [email protected]

ORG: The Walt Disney Company

TEL: 123-123-1234

TEL; type = FAX: 123-123-1234

URL; type = pref: https: //www.disney.com/

ADR :; Postbus 10,000 ;; Buena Vista; FL; 32830; VS.

URL: https: //www.linkedin.com/in/wdisney

URL: https: //www.facebook.com/walt-disney

EINDE: VCARD