Hoe maak je profielen aan op Disney+

Disney+ laat je toe om meerdere profielen aan te maken en meer dan één toestel te registreren. Hier is hoe het te doen en de limieten die moeten worden gerespecteerd

Na maanden wachten, is Disney + vanaf 24 maart beschikbaar voor Italiaanse gebruikers. Voor de niet-ingewijden: het is een videostreamingplatform dat gespecialiseerd is in films, tv-series, kinderprogramma’s en documentaires. Zoals u kunt raden aan de beschikbare inhoud, is het een geldige concurrent voor Netflix, Amazon Prime Video, Rakuten TV en alle andere diensten die inhoud op aanvraag aanbieden. Disney+ volgt deze platforms ook wat betreft de werking: je kunt meerdere profielen aanmaken, zodat elke gebruiker kan inloggen met zijn eigen persoonlijke account.

Voor elk Disney+-abonnement (€ 6,99 per maand of € 69,99 voor een jaar) kun je op het platform tot zeven verschillende profielen aanmaken, waaronder een speciaal voor kinderen, waarin alleen voor hen geschikte content te vinden is. Profielen aanmaken op Disney+ is heel eenvoudig en gebeurt onmiddellijk: voor elk profiel kan men een naam en een profielfoto kiezen uit de meer dan 200 beschikbare (alle personages uit de wereld van Disney). De mogelijkheid om zeven verschillende profielen aan te maken, betekent echter niet dat het mogelijk is om het platform te bekijken met zeven apparaten die tegelijkertijd op hetzelfde abonnement zijn aangesloten. In dit opzicht zijn er beperkingen die je goed moet kennen, zoals hoeveel apparaten je kunt registreren op Disney + en hoeveel mensen Disney + tegelijkertijd kunnen bekijken. 

Disney +: hoe maak je profielen

Het aanmaken van profielen is een van de handigste functies van Disney +. Zo heeft elk gezinslid toegang tot zijn eigen persoonlijke account en krijgt het gepersonaliseerde aanbevelingen over wat er te zien is.

De procedure voor het aanmaken van profielen op Disney+ is heel eenvoudig: na het inloggen via de app, de pc-browser of smart-tv wordt het beginscherm van het platform geopend en moet je het “+”-pictogram met de woorden “Profiel toevoegen” selecteren. Op dat moment wordt een nieuw scherm geopend waar u uw profielafbeelding kunt kiezen: u kunt een van de meer dan 200 pictogrammen kiezen die door Disney + beschikbaar zijn gesteld (dit zijn personages uit Disney-tekenfilms, -films en -televisieseries). Zodra u de afbeelding hebt gekozen, moet u de “Profielnaam” invoeren en beslissen of het een “Kinderprofiel” is en of u “Autoplay” wilt activeren, de functie om automatisch de volgende video in een reeks af te spelen. Klik op Opslaan en uw Disney+ profiel wordt aangemaakt.

Disney+ biedt u de mogelijkheid om tot zeven verschillende profielen aan te maken, waaronder profielen voor kinderen. Iedereen zal zonder enige beperking toegang hebben tot de volledige Disney+ catalogus.

Hoeveel apparaten kan ik registreren voor Disney+

Hoeveel apparaten kan ik registreren voor elk Disney+ profiel? Er is geen maximumlimiet ingesteld voor elk profiel, maar de limiet geldt voor het hele abonnement. Er kunnen maximaal tien verschillende apparaten worden geregistreerd. Het kan zijn dat het ene profiel drie geregistreerde apparaten heeft (computer, smartphone en tablet), terwijl een ander er slechts één heeft (smart-tv), het belangrijkste is dat er niet meer dan tien apparaten zijn.

Hoe verwijder ik een apparaat uit mijn Disney+ abonnement? Hier wordt het iets ingewikkelder: er is geen tool binnen Instellingen waarmee je een geregistreerd apparaat kunt verwijderen, maar je moet contact opnemen met de klantenservice en het handmatig laten verwijderen.

Hoeveel mensen kunnen Disney+ tegelijkertijd bekijken op een abonnement

Een andere zeer interessante vraag betreft het aantal mensen dat Disney+ tegelijkertijd kan bekijken op een abonnement. Als het maximumaantal profielen dat kan worden aangemaakt zeven is en het maximumaantal geregistreerde apparaten tien, is het maximumaantal personen vier. Als een vijfde gebruiker in het gezin toegang krijgt tot zijn profiel en inhoud begint te bekijken, wordt hij geblokkeerd omdat het maximumaantal personen is overschreden.