Hoe contacten toevoegen of importeren met Android

Als u onlangs bent overgestapt op Android en niet weet hoe u uw adresboek moet gebruiken of al uw oude contacten moet overbrengen naar uw nieuwe toestel, dan leest u hier hoe

Na veel twijfels en aarzelingen hebt u besloten om uw iPhone te vervangen door een Android-smartphone. Hoewel u in het begin, zoals gebruikelijk bij de overstap naar een nieuw besturingssysteem, misschien een beetje gedesoriënteerd bent, kunt u er zeker van zijn dat het groene robot OS zeer eenvoudig te gebruiken is.

Een van de belangrijkste kenmerken van Android is namelijk de eenvoudige en intuïtieve interface, waarmee iedereen de telefoon in een paar minuten onder de knie heeft. Waarschijnlijk is het eerste wat u doet wanneer u uw nieuwe smartphone aanzet, een blik werpen in uw telefoonboek. Wees niet ongerust. U hoeft de contacten die op uw iPhone zijn opgeslagen niet op te schrijven en ze vervolgens handmatig in uw Android toestel in te voeren. Er zijn in feite verschillende zeer eenvoudige en vooral snelle manieren om telefoonnummers te importeren op Android.

Hoe een contactpersoon toevoegen op Android

Voordat we uitleggen hoe we contacten kunnen overzetten, is het nuttig om uit te leggen hoe het adresboek werkt op Android. Laten we zeggen dat u een nieuw contact wilt toevoegen. Je vindt de app op je smartphone. Het is niet moeilijk het te vinden. Ongeacht welke versie van Android je gebruikt (je hebt waarschijnlijk de nieuwste, Android Nougat), de applicatie Contacten bevindt zich in de lade van je smartphone.

Heb je dit gedaan, dan druk je op het +-symbool. U kunt nu kiezen of u het contact op de SIM wilt opslaan of (zoals aan te raden is) op uw Google-account. Hier kunt u niet alleen het mobiele nummer invoeren, maar ook het thuis- of kantoornummer, het adres, het e-mailadres en andere informatie.

Van nu af aan hoeft u, om iemand te bellen of een e-mail te sturen, alleen maar zijn of haar naam in de app te typen, zonder het telefoonnummer of het e-mailadres handmatig in te voeren.

Hoe importeert u contacten van de iPhone

Nu u hebt geleerd hoe u het adresboek gebruikt, laten we proberen contacten van iOS naar Android te importeren. Maak je geen zorgen, je hoeft de microSD niet te gebruiken. Heeft u al een Google-account? Zo niet, maak er dan een. Zet nu je iPhone aan en ga, nadat je op “Instellingen” hebt geklikt, eerst naar “Mail” en dan naar “Accounts”. Klik nu op “Add account” en selecteer “Google”. Voer je inloggegevens in en wacht tot het apparaat al je contacten heeft gesynchroniseerd.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de Google-account (de account die je op je iPhone gebruikt) aan je Android toe te voegen en je vindt al je oude contacten in een mum van tijd terug in je adresboek. Perfect, maar niet voor iedereen. Sommige mensen hebben hun iPhone verkocht voordat ze dit deden. Maak je geen zorgen, alles is niet verloren.

Hoe importeer je contacten uit iCloud

Als je het nog niet weet, net als Google synchroniseert Apple je contacten op iCloud. U krijgt gewoon toegang tot de cloud via een webbrowser. Klik dan op “Contacten” en vervolgens op “Alle contacten”. Links onderaan vindt u een tandwielicoon: selecteer het. Dan, pas nadat u er zeker van bent dat u al uw contacten hebt geselecteerd, klikt u op “Export vCard”. Het bestand wordt opgeslagen op uw computer.

Naar aanleiding hiervan opent u Gmail, opnieuw vanaf uw computer. Ga naar “Contacten” en klik dan op “Meer”. Selecteer de optie “Importeren”. Klik nu op “CVS of vCard bestand” en upload het bestand dat u eerder hebt opgeslagen. Gedaan. Als u in het adresboek van uw smartphone kijkt, vindt u daar al uw iPhone-contactpersonen.