Waarom je Disney Channel en Disney Junior vanaf 1 mei niet meer op Sky kunt zien

Disney Channel en Disney Junior maken vanaf 1 mei geen deel meer uit van het schema van Sky. Hier zijn de redenen voor het besluit

Met ingang van 1 mei 2020 zijn Disney Channel en Disney Junior niet meer te zien op het rooster van Sky. Maar het is geen verrassing: het gerucht ging al minstens een paar maanden dat de twee kanalen uit de programmering van Sky zouden worden geschrapt. Dit is een belangrijke stap voor het satellietplatform, dat twee van de populairste kanalen voor kinderen (Disney Junior) en tieners (Disney Channel) verliest. Vooralsnog zijn er geen plannen om de twee kanalen te vervangen.

Diegenen die toegang proberen te krijgen tot de twee kanalen, zullen een bericht in hun plaats aantreffen met de waarschuwing dat zij met ingang van 1 mei 2020 worden gesloten. Over een paar dagen zullen ze voorgoed uit Sky’s nummeringssysteem worden verwijderd. Voor velen leek het een schot in de roos, maar in werkelijkheid is de keuze van Disney vrij logisch: met de komst van Disney+ in Italië was het onnatuurlijk om dezelfde inhoud via de satelliet uit te zenden. Dit betekent dat wie Disney-films, -televisieseries en -tekenfilms wil blijven bekijken, zich onvermijdelijk zal moeten abonneren op Disney+.

Disney Channel en Disney Junior: afscheid bij Sky

Een pijnlijk maar noodzakelijk afscheid. Het was Sky niet die de stekker uit Disney Channel en Disney Junior trok, het was Disney. Er was geen discussie over de verlenging van het contract voor de verkoop van televisierechten, Disney gaf er eenvoudig de voorkeur aan de twee kanalen op het satellietplatform te sluiten. Het besluit komt na de lancering in Italië van Disney+, het on-demand platform dat beschikbaar is voor pc’s, smartphones en smart-tv’s.

Hoe kun je Disney-films en tekenfilms blijven kijken

Een oplossing om Disney-films en tekenfilms te blijven kijken bestaat, maar is niet goedkoop: abonneer je op Disney+. Het grootste deel van de door Disney Junior en Disney Channel uitgezonden inhoud is beschikbaar op het nieuwe on-demand platform dat op 24 maart 2020 in Italië is gedebuteerd.