Disney heeft een echt Star Wars lichtzwaard gemaakt: de video

Disney heeft een echt lichtzwaard gemaakt: het zal te koop zijn op de Galactic Starcruiser, die in 2022 zijn deuren (sorry, instaphellingen) zal openen.

Het lichtzwaard was een van de objecten van verlangen voor degenen die kinderen waren in het begin van de jaren 2000. Een deel van de merchandising in verband met de prequel trilogie omvatte “intrekbare” lichtzwaarden, voor het eerst “dual-jet” lichtzwaarden, zoals degene die in de films verschijnt in de handen van Darth Maul (voor de niet-ingewijden: de kwade Jedi met het rode en zwarte gezicht). Het was echter een afneembare staf met een lichteffect en interactieve geluiden, die veranderden al naar gelang de bewegingen die met het niet-zo-realistische Jedi-artefact werden gemaakt.

Hoe het “echte” Star Wars lichtzwaard werkt

In de tussentijd heeft de technologie lichtzwaarden steeds minder “onhandig” in het echt gemaakt, maar deze keer lijkt Disney zich voor te bereiden op een aanzienlijke sprong in kwaliteit, door het intrekbare systeem voor eens en voor altijd opzij te zetten ten gunste van het beslist realistischer effect dat te zien is in de bijgevoegde video.

Er zijn nog niet veel details bekend over een product dat Disney in april vluchtig presenteerde op een persconferentie en nogmaals met een 14 seconden durende teaser. Enkele scherpzinnige geesten op het internet hebben echter in Mickey’s octrooien gesnuffeld en zijn op een idee gekomen dat de basis zou kunnen vormen van het nieuwe, plausibele galactische wapen. Het zou gaan om een rolletje folie, vergelijkbaar met een verwijderbaar meetlint, in het handvat van het zwaard, dat kan afbreken en licht kan doorgeven om het iconische lichteffect te reproduceren.

Waar en wanneer zal het mogelijk zijn om Disney’s nieuwe lichtzwaard te kopen

Wij zullen waarschijnlijk meer weten wanneer de Star Wars: Galactic Starcruiser eindelijk opengaat voor het publiek in het Walt Disney World Resort in Florida, waar het nieuwe lichtzwaardmodel een belangrijk onderdeel van de ervaring zou moeten zijn. De openingsdatum is momenteel vastgesteld op 2022.

Fans van de Lucas-saga kunnen volgend jaar uit de eerste hand een tweedaags avontuur beleven waarbij ze in de huid kruipen van de hoofdrolspelers van de films. Bezoekers van het themapark slapen in de cabines van het intergalactische voertuig en krijgen de kans om de werking en de besturing van het schip te leren, te trainen voor de komende gevechten en te interageren met de bemanning, waaronder enkele sterren van een van de beroemdste sci-fi franchises ooit gemaakt.

Gasten van de Galactic Starcruiser kunnen bij hun ’terugkeer naar de aarde’ het meest begeerde souvenir uit het ‘sterrenstelsel ver, ver weg’ mee naar huis nemen – dat klopt, het zou een echt lichtzwaard kunnen zijn.