Sky nieuws voor abonnees, Disney + komt: wat verandert er

Na Netflix komt ook Disney+ op Sky zoals aangekondigd door CEO Maximo Ibarra. En een deal met Amazon Prime Video zou binnenkort wel eens in het verschiet kunnen liggen

Na in de afgelopen maanden een tiental zenders van het satellietplatform te hebben geschrapt, is Sky klaar om een nieuwe dienst toe te voegen waar gebruikers blij van worden: vanaf maart 2021 is de Disney+ app, het videostreamingplatform van het bedrijf van Walt Disney, beschikbaar op de Sky Q-decoder. De overeenkomst werd aangekondigd door Sky CEO Maximo Ibarra, die bevestigde dat een deel van de content van het platform ook beschikbaar zal zijn op Now TV.

Dit is een zeer belangrijke overeenkomst met een meerjarige looptijd en volgt op de overeenkomst die vorig jaar al met Netflix werd getekend. Sky-klanten hebben namelijk ook toegang tot Netflix-content via het Entertainment Plus-abonnement. En de verrassingen houden daar wellicht niet op: in de toekomst zou er ook een soortgelijke overeenkomst met Amazon kunnen komen om Sky-klanten Prime Video content aan te bieden. De satellietzender wil geen oorlog voeren tegen videostreamingplatforms, maar een overeenkomst sluiten om een steeds rijker en gevarieerder aanbod te presenteren.

Disney+ op Sky vanaf maart 2021: wat verandert er voor gebruikers

Op 1 mei 2020 zijn de Disney Channel- en Disney Junior-kanalen uit de programmering van Sky gehaald. Destijds was de gegeven verklaring vrij logisch: Disney zet alles in op Disney + en wil zijn inhoud niet buiten het platform om uitzenden. Nu komt er echter een even belangrijk nieuwtje: Disney zal weer aanwezig zijn op Sky, maar dan in de vorm van een app en niet meer met eigen zenders.

Vanaf maart 2021 zal het namelijk mogelijk zijn om binnen de Sky Q-decoder de app Disney + te installeren, een beetje ‘zoals eerder met Netflix gebeurde. De overeenkomst tussen Sky en Disney heeft een looptijd van meerdere jaren en zal de abonnees van de satellietzender een nog ruimer aanbod van inhoud bieden. De voorwaarden van de overeenkomst zijn nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat Disney + ook zal worden opgenomen in het Entertainment Plus-abonnement.

De verrassingen houden hier wellicht niet op. Na Netflix en Disney + kan ook Amazon Prime Video aan de Sky Q-decoder worden toegevoegd. Sky is niet bang voor videostreamingplatforms en wil deze in haar aanbod integreren. Het type klant en het doelpubliek zijn verschillend, maar tegelijkertijd complementair. We zullen zien hoe de markt voor premium content zich de komende jaren zal ontwikkelen.