Zonder zelflerende systemen geen sluitende beveiliging

De SECURITY Cyberdefense & ID-Protection Techconference 2020 van de Vogel IT Academy vindt dit jaar zowel virtueel als op locatie plaats. Michael Haas, Regionaal Vice President Centraal Europa bij WatchGuard, zal ons bijstaan.

Welke bedreigingen zijn momenteel “in de mode”?

Haas:Tijdens de sluiting van Corona waren veel bedrijven gedwongen om in allerijl over te schakelen op kantoren aan huis om hun werknemers te beschermen. Daarbij werden de geldende veiligheidsmaatregelen vaak niet in acht genomen omdat de nadruk lag op het snel aansluiten van werknemers. Dit heeft geleid tot leemten in de beveiliging en een toename van het aantal aanvallen. Ongeacht Corona treden bestandsloze aanvallen op de voorgrond omdat zij moeilijker te detecteren zijn, maar tegelijkertijd vaak het hele netwerk beschadigen.

Wat is de beste strategie voor bedrijven op het gebied van beveiliging?

Haas: Bedrijven moeten verder denken dan een reactieve aanpak. IT-beveiliging is alleen mogelijk met een meerlagige oplossing die geavanceerde technologieën combineert en gebruik maakt van gegevensgestuurde, op gedrag gebaseerde auditing. Machine learning, AI en cloudkennis spelen hierbij een belangrijke rol. Veel Duitstalige bedrijven staan nog steeds huiverig tegenover het gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen, maar laat ik duidelijk zijn: er kan geen sprake zijn van alomvattende beveiliging zonder zelflerende systemen in Big Data-omgevingen. Om hackers de baas te worden, hebt u een aanpak nodig die geavanceerde endpoint protection (EPP) en endpoint detection and response (EDR) combineert met zero-trust-technologie op basis van kunstmatige intelligentie.

Welke antwoorden heeft Panda Security op de huidige bedreigingen?

Haas:Onze bedrijfsoplossing “Adaptive Defense” controleert alle processen op netwerkeindpunten – inclusief servers, notebooks in het thuiskantoor en mobiele apparaten. Elke gebeurtenis wordt in real time gecatalogiseerd op basis van meer dan 2.000 objectkenmerken. Malware en de kleinste anomalieën worden zo gedetecteerd en automatisch gestopt in geval van twijfel of nood. Zelfs als malware op een apparaat terechtkomt – hetzij door illegale toegang, hetzij door een gebruikersfout – voorkomt onze oplossing dat deze wordt uitgevoerd dankzij AI-ondersteunde threat hunting. Op deze manier zorgen we ervoor dat bestandsloze aanvallen en andere bedreigingen niet slagen.

IT-BUSINESS is medeorganisator en mediapartner van de Security Cyberdefense & ID Protection Conference 2020. Als u Michael Haas en vele andere interessante sprekers live wilt meemaken, registreer u dan hier voor de virtuele conferentie of de conferentiedatum in september:

–>

► Zur Agenda & Anmeldung – SECURITY Cyberdefense & ID Protection Conference 2020

 

.mybutton {background-color:#b51620;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#ca5a41;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}