Beheer en beveiliging als printerservices

Eenvoudig beheer en beveiligingsfuncties worden steeds belangrijker voor bedrijfsprinters en multifunctionele apparaten (MFP’s). HP rust zijn bedrijfsprinters daarom uit met nieuwe firmware voor een beter beheer en creëert interfaces voor externe beheer- en beveiligingsoplossingen.

Printers en MFP’s in het bedrijf moeten tegenwoordig gemakkelijk in de bestaande IT-infrastructuur kunnen worden geïntegreerd en centraal worden beheerd. Bovendien mogen zij geen toegangspoort worden voor digitale aanvallen, zoals in het verleden herhaaldelijk het geval is geweest. HP rust daarom de huidige enterprise printers en MFP’s zoals de PageWide Color 755dn, PageWide Color MFP 774dn en dns en PageWide Color MFP 779dn en dns modellen uit met de FutureSmart 4 firmware. Bovendien moeten alle apparaten die vanaf 2012 met FutureSmart-firmware zijn uitgerust, naar FutureSmart 4 kunnen worden geüpdatet.

De nieuwe firmware is vooral voordelig voor kleinere bedrijven, omdat de geïntegreerde webserver in de apparaten met Serverless Job Accounting nu zonder externe server printstatistieken uitvoert en het mogelijk maakt quota’s in te stellen. Bovendien kunnen instellingen eenvoudig via een USB-stick naar meerdere apparaten worden overgezet.

Ondersteuning voor Microsoft SCCM en McAfee SIEM

Voor grotere bedrijven is HP nu de eerste fabrikant die integratie van de apparaten in Microsoft’s System Center Configuration Manager (SCCM) aanbiedt. Dit is ontworpen om IT-managers in staat te stellen de beveiligingsinstellingen van HP printers en MFP’s te beheren met dezelfde tool die ze gebruiken voor andere apparaten die worden beheerd met SCCM. Daarnaast biedt gecertificeerde integratie met McAfee Enterprise Security Manager nu informatie over de beveiligingsstatus van het printerpark, waardoor vroegtijdige analyse en verdediging tegen aanvallen mogelijk is.

De Immersive Analytics Service maakt gebruik van ontwikkelingen van HP Labs om de printeromgeving van ondernemingen te analyseren. Deze is bedoeld om bedrijven of MPS-dienstverleners te voorzien van gegevens over alle belangrijke factoren van het printerpark. HP ziet dit als een belangrijke bouwsteen voor digitalisering in de onderneming.