Thuiskantoor boom: herstructurering infrastructuur vreet belangrijke resources

De SECURITY Cyberdefense & ID-Protection Techconference 2020 van de Vogel IT Academy vindt dit jaar zowel virtueel als op locatie plaats. Nikolas Schran, verantwoordelijk voor International Business Development bij G Data, zal aanwezig zijn met een presentatie over “Virussen schaden bedrijven – onwetendheid kan bedrijven vernietigen”.

ITB: Mijnheer Schran, welke bedreigingen zijn momenteel “in de mode”?

Schran: Cybercriminelen maken gebruik van de algemene onzekerheid in de Corona-crisis en proberen daarvan te profiteren. Zo is het aantal verhinderde aanslagen in maart 2020 met ongeveer 30 procent gestegen. Tegelijkertijd blijven bedrijven een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Met name kleinere IT-afdelingen zijn nog steeds druk bezig met de wederopbouw van de infrastructuur voor wat vermoedelijk een situatie op langere termijn zal zijn waarin het kantoor aan huis wordt gevestigd. Hierdoor worden middelen onttrokken aan het belangrijke gebied van toezicht op en onderhoud van de beveiligingsinfrastructuur. In deze situatie zouden cyberaanvallen nog later kunnen worden ontdekt dan normaal het geval zou zijn.

ITB: Welke antwoorden heeft G Data hier?

Schran:Een eigentijdse beveiligingsoplossing vormt de basis voor IT-beveiliging. Hier bieden wij een uitgebreide portefeuille met bijbehorende ondersteuning. Actuele studies van de onafhankelijke testlaboratoria AV-Test en AV-Comparatives tonen aan hoe goed de nieuwe technologieën van G Data beschermen. In beide vergelijkende tests nemen wij een toppositie in. Dit weerspiegelt duidelijk de ontwikkeling van onze eigen technologieën, zoals BEAST en DeepRay. Maar opsporingsmethoden alleen zijn niet voldoende. Ook oplettende werknemers kunnen aanvallen voorkomen. Daarom maken ook opleidingen inzake veiligheidsbewustzijn deel uit van onze portefeuille. Op deze manier verbeteren bedrijven het beveiligingsbewustzijn van hun werknemers en maken ze hen deelgenoot van IT-beveiliging.

ITB: Hoe moet bedrijfsbeveiliging veranderen om up-to-date te blijven?

Schran:Als je je netwerken en kritieke gegevens serieus wilt beschermen, heb je een holistische aanpak nodig waarbij de werknemer wordt betrokken. Het is echter niet voldoende om werknemers alleen voor te lichten over de centrale gevaren van cyberaanvallen. Werknemers moeten bijvoorbeeld ook het wettelijke kader voor gegevensbescherming en gegevensbeveiliging kennen en toepassen.

IT-BUSINESS is medeorganisator en mediapartner van de Security Cyberdefense & ID Protection Conference 2020. Als u Nikolas Schran en vele andere interessante sprekers live wilt meemaken, schrijf u dan hier in voor de virtuele conferentie of voor de conferentiedatum in september:

–>

► Zur Agenda & Anmeldung – SECURITY Cyberdefense & ID Protection Conference 2020

 

.mybutton {background-color:#b51620;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#ca5a41;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}