De hartslag van IT-beveiliging

De cloud zal dit jaar doorbreken, weet Helmut Nohr van Sophos zeker. Dit maakt een “nieuwe generatie” IT-beveiligingsproducten noodzakelijk.

ITB: Welke trends en ontwikkelingen zullen volgens u het IT-jaar 2016 vormgeven?

Nohr: Wat cyberaanvallen betreft, zullen we een verdere toename van steeds specifiekere aanvallen zien. IT-beveiligingssystemen zullen dan ook flexibeler moeten worden en vooral meer in netwerken moeten worden ondergebracht. Dit brengt ons bij de tweede belangrijke constante in 2016: het eenvoudige beheer en de efficiënte opzet van deze systemen zullen net zo bepalend zijn voor het succes van ondernemingen als de strijd tegen malware zelf en zullen dus een steeds grotere betekenis krijgen. Daarnaast zal de cloudbusiness in Duitsland op veel plaatsen de definitieve doorbraak maken – de ban is gebroken!

ITB: Hoe gaan u en uw bedrijf hier concreet op reageren?

Nohr: We hebben eind 2015 een grote stap gezet op het gebied van de volgende generatie IT-beveiliging met de introductie van de Security Heartbeat. Sophos is nu de enige aanbieder die een directe koppeling kan bieden tussen moderne firewalls en endpointbeveiligingsoplossingen. De systemen delen kennis en maken snellere detectie van aanvallen, automatische isolatie van geïnfecteerde apparaten en snelle probleemoplossing mogelijk. Wij noemen dit Synchronised Security en stellen onze partners zo in staat om samen met hun klanten state-of-the-art IT-beveiliging tot stand te brengen.