Het ui-huid-principe van IT-beveiliging

Het opbouwen van kennis en een beveiligingsstrategie die het ui-huid-principe volgt – dat is de beste manier om de huidige situatie de baas te worden, is de overtuiging van Michael Schröder, Security Business Strategy Manager DACH bij Eset.

Welke antwoorden heeft Eset op de huidige bedreigingen?

Op dit moment worden bedrijven blootgesteld aan een dubbel gevaar: Naast de digitale bedreigingen is er een “analoog” virus dat de soms “stoffige” werkwereld in beroering brengt. Van kleine en middelgrote ondernemingen tot ondernemingen – in veel bedrijven waren de veiligheidsmaatregelen al op het puntje van hun stoel vóór de “grote verhuizing” naar het thuiskantoor. Uit de statistieken blijkt dat de klassieke infrastructuur en de zwakke punten van de gebruikers nog steeds de focus zijn van cybercriminelen. Maar de huidige situatie heeft het aanvalsoppervlak voor cybercriminelen opnieuw enorm vergroot. Het ecosysteem van Eset biedt holistische bescherming voor organisaties van elke omvang – van authenticatie tot encryptie. De oplossingen zijn sterk geautomatiseerd. Een zegen voor beheerders die hun handen vol hebben aan het beveiligen van het netwerk tegen bedreigingen van binnenuit en van buitenaf.

Wat is de beste strategie voor bedrijven op het gebied van beveiliging?

Wanneer het ’s winters vriest, gebruiken we het ui-huid-principe om ons tegen de kou en mogelijke infecties te beschermen. Onze “Multi-Secured Endpoint”-aanpak werkt ook op deze manier. Het combineert beveiligingsoplossingen voor endpoints met toegangsbeheer, gegevensbeveiliging en cloud sandboxing om bescherming te bieden tegen gegevensdiefstal, ransomware, APT’s en nog veel meer. (Eind)punt meerdere mechanismen grijpen zodanig in elkaar dat cybercriminelen niet bij het digitale bedrijfsgoud kunnen komen, zelfs niet als ze over een hindernis zouden weten te springen.

Hoe ondersteunt u uw gespecialiseerde handelspartners?

“Een investering in kennis levert nog altijd het meeste op”, zoals Benjamin Franklin het 250 jaar geleden al eens omschreef. Ook vandaag nog is kennis een concurrentievoordeel, vooral in onze sector, waar elke dag zoveel nieuwe dingen worden ontwikkeld. Om deze reden hebben wij op 1 juni het online leerplatform “Eset e-Learning Vault” voor DACH gelanceerd, parallel aan het nieuwe partnerprogramma. Zo kunnen partners gratis hun knowhow verdiepen met gerichte cursussen en certificaten die op elkaar voortbouwen. Zo maken we niet alleen de verkoopcollega’s maar ook de technici fit voor succesvolle gezamenlijke projecten.

IT-BUSINESS is mede-organisator en mediapartner van de “SECURITY Cyberdefense & ID Protection Conference 2020”. Als u Michael Schröder live wilt meemaken, registreer u dan hier voor de conferentiedatum in september in Hamburg. Viele weitere interessante Speaker können Sie auch bei unseren virtuellen Konferenzen entdecken:

–>

► Zur Agenda & Anmeldung – SECURITY Cyberdefense & ID Protection Conference 2020

 

.mybutton {background-color:#b51620;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#ca5a41;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}